Home
   > Bewoners
      > Wijkbewoners
Wijkbewoners

Op deze pagina laten we wijkbewoners aan het woord over hun eigen wijk. Uw eigen bijdrage of een reactie is welkom via info@nesseweb.nl.
 
[naar boven] (23-06-04 | JL)

Opvang Nesselande

door: Jeanne Benitah

Voor alle wijkbewoners
Toen er sprake was van een opvang voor daklozen in Nesselande liep het hele wijk uit om daartegen te protesteren. Ik zag hele gezinnen voorbijlopen met kinderwagens en al. Nu is er sprake van dat de gemeente ondanks protest van verschillende bewoners toch gaat beginnen zonder het proces via de advocaat af te wachten. Dat moeten wij als particulier eens proberen.
En kijk daar zit het onrecht, niet dat wij mensen geen goede plek gunnen maar de stiekeme wijze waarop een gemeente dit erdoor krijgt en bewoners dat maar slikken. Is iedereen er zich van bewust dat hun woning in waarde zakt. Nog niet gesproken over de ligging tegenover de woningen van ouderen in de Kristal en dichtbij de scholengemeenschap.

De vage bewering dat er gewerkt gaat worden met gele of rode kaarten als bewoners toch drugs gebruiken??? Stel dat er iemand op straat wordt gezet waar gaat die persoon naar toe?? Is er gezocht naar alternatieven of is deze locatie het verst weg van de woningen van huidige bestuurders??. Blijkbaar wil men dit voor de verkiezing als feit bij de bewoners hebben neergelegd zodat men er niet meer onderuit kan. Het gaat hier om het onrecht, gemeentes die zichzelf vergunningen geven en als een particulier een schuurtje neer wil zetten mag dit niet.
Waar blijven de reacties van al die mensen die in het begin voorop liepen??
Graag reactie.

groet Jeanne Benitah
Wollefopenweg 49
.
 
[naar boven] (15-11-09 | Jeanne Benitah)

Nesselande

door: Susanne Junger

Begin dit jaar is ons gezin een geweldig avontuur begonnen en gingen wij varen op ons eigen binnenvaartschip. Ons schip kreeg de naam NESSELANDE ! Omdat er al een aantal schepen rondvaren met namen van wijken in Rotterdam vonden wij Nesselande erg goed passen.

klik op de foto voor een grotere weergave  klik op de foto voor een grotere weergave

Helaas heeft het noodlot toegeslagen en zijn wij op 18 november 2008 aangevaren in de Rotterdamse haven. Het kon niet voorkomen worden dat wij enkele uren daarna zonken aan de Mammoetkade in Schiedam.
Daar sta je dan samen... machteloos toekijkend hoe onze droom ten onder ging. Natuurlijk zijn we dankbaar dat Johann en de matroos het er levend van af hebben gebracht. Maar het maakt het leed er niet minder om.

Gelukkig hebben wij een huis aan de wal. En wat zijn we blij dat ons huis in de wijk Nesselande staat. De reacties waren hartverwarmend en iedereen in de straat en op de school van onze kinderen (Passe-Partout) stond voor ons klaar. De een met lieve woorden, de ander ving onze kinderen op, en ook auto's werden zonder moeite aan ons uitgeleend, zodat wij van alles konden regelen.
Bij deze willen wij dus alle wijkbewoners ontzettend bedanken voor alle steun en warmte. Het voelde als een warme deken. Wij gaan ervanuit dat we er weer boven op komen en hopen u over een tijdje te kunnen berichten dat wij weer in de vaart zijn.

Groeten van Johann, Susanne, Britt en Vinnie Junger
 
[naar boven] (12-12-08 | Susanne Junger)

Kattenoverlast

door: Sasja Zorg

Er is in Nesselande erg veel gedaan betreft honden (overlast) maar degene waar we werkelijke last van hebben… katten… daar wordt niets aan gedaan. Om een paar voorbeelden te geven van de overlast:

In je tuin, zowel voor als achter liggen katten drollen, lekker voor je kinderen als je een zandbak hebt in je tuin.

De stank van katten plas is verschikkelijk wanneer je je voordeur uitloopt.

In de voortuin een buitenset hebben met kussens is niet te doen, al 2 x hebben katten op mijn kussens geplast of ze liggen erop waardoor de kussen vol met haren ligt.

Katten die zomaar je huis inlopen, zelfs bij 1 van de mede-straatbewoners is er een kat via het dakraam naar binnen geslopen, er lag wel een baby in een kamer te slapen!!!!!, bij mij kan ik de tuin, keukendeur niet eens open hebben staan aangezien er dan katten naar binnen lopen.

In onze straat, Piet Zwartstraat, lopen wel 10 katten vrij rond, leuk dat men zo'n dierenvriend hier is, maar hou je katten binnen of in je eigen tuin aub en dat de kattenhouder er zelf plezier van heeft hoeft niet te betekenen dat de overige bewoners er last van moeten hebben. Het is ronduit belachelijk dat je als hondenhoudster wel belasting moet betalen en dat je met je hond op speciale plekken moet gaan lopen en dat katten maar mogen doen waar ze zin in hebben.
 
[naar boven] (16-11-07 | Sasja Zorg)

Rotterdam Idee

door: Mirjam Killian

Leuk voor op de site: www.rotterdamidee.nl. Er zijn al minstens 2 Nesselanders die een wereldidee, uh een rotterdamidee, hebben ingezonden (Erik Herlé en ik). Misschien volgen er meer? Beloning is in elk geval een t-shirt, maar misschien krijgen we wel ondersteuning bij het verwezenlijken van onze ideeën ook!? En al heb je zelf geen idee, je kunt wel meedoen met het realiseren van andere ideeën. En reageren (het is een interactieve site).

Ik heb snode plannen voor de oprichting van een in- en uitleefcentrum voor heksen (m/v). Overigens is het ingezonden rotterdamidee een, uitgewerkt, onderdeel hiervan. In de bijlage alvast de contouren van de plannen, t.z.t. te benaderen via www.deschellelach.nl.

 
[naar boven] (13-04-07 | Mirjam Killian)

Palmpasen bij de Spinnekop

door: Jopie Onel-Beems

Jorin, Koen & Martijn voor de Spinnekop Groot was de verrassing toen Jorin, Koen en Martijn van klas 5/6 van Het Tangram bij Jopie Onel-Beems aan de Wollefoppenweg een met allerlei lekkers versierde Palmpasentak kwamen brengen.
Ze bedankt ook de ouders en de school voor hun initiatief.
Palmpasentak
 
[naar boven] (07-04-06 | Jopie Onel-Beems)

UPC en kabeltelevisie voor de Wollefoppenweg

door: Jopie Onel-Beems

In 2001 heb ik een offerte gevraagd voor de aanleg van kabeltelevisie. De prijs die ik zou moeten betalen bedroeg 780 gulden. Ik ging daarmee accoord, maar toen bleek dat UPC nog geen vergunningen had om op ons gedeelte Wollefoppenweg te graven.
Nu in 2005 zijn blijkbaar de vergunningen rond en kan ik door UPC voor het bedrag van 1172 euro “bekabeld” worden.

Mijn buren op nr. 27b t/m 39 hebben hetzelfde aanbod van UPC gekregen. Bij hen was er enige verwarring, want zij dachten, dat het over aanleg van de glasvezel ging. Ik vraag me daarom af, of de bewoners vanaf Wollefoppenweg nr. 45 en wellicht nog andere lintbewoners (die in 2001 niet zijn aangesloten) ook zo’n offerte hebben gehad, en ook in de veronderstelling zijn, dat het om de aanleg van de glasvezel gaat. Dat is het dus niet, het betreft hier de “ouderwetse” coaxkabel. Iedereen is natuurlijk vrij om te kiezen, maar ik wou dit toch even met de andere lintbewoners delen.
 
[naar boven] (10-11-05 | Jopie Onel-Beems)

Ook Nesselande doet mee aan hulp voor Azië!

door: Maurits Uipkes

Half januari hebben een aantal bewoners van Nesselande een brief van mij ontvangen over een inzamelingsactie voor Azië. Op mijn werk is het spontane idee ontstaan om goederen in te zamelen ten behoeve van de acties die Marja van Leeuwen op touw heeft gezet in Sri Lanka (zij was als 1 van de eersten ter plaatste in Sri Lanka met medicijnen nadat zij een noodoproep kreeg van een bevriende arts. Haar verrichtingen waren toendertijd te volgen op tv).

Mijn werkgever (Geodis Vitesse) is een logistieke dienstverlener en heeft vervoer en containers beschikbaar gesteld om de hulpgoederen in Sri Lanka te krijgen. Om dit kracht bij te zetten is het idee ontstaan om aan alle collega's te vragen of zij mee wilden helpen.
Op mijn beurt heb ik de brief gekopieerd en verspreid in de wijk. De reacties waren overweldigend ! In 3 dagen is er in toaal 4 m3 aan goederen aan mij aangeboden wat ik op mijn beurt weer naar mijn bedrijf heb gebracht. Er zijn zelfs spulletjes gekocht door een aantal van jullie (van potloden, boekjes tot zeep...)

Alle goederen zijn daarna naar een distributiepunt van de stichting gebracht en van daaruit verscheept naar Sri Lanka. Eén dezer dagen zullen de containers in Sri Lanka aankomen. Meer informatie is te vinden op www.weeshuissrilanka.nl (onder de button foto's > Noordwijkerhout is te zien hoeveel goederen er opgehaald zijn. Uiteraard staat er nog veel meer nieuws op deze site).
Nogmaals mijn dank voor de bijdrage !
 
[naar boven] (10-02-05 | Maurits Uipkes)

(Rij)gedrag

door: Arnoud Voormolen

Beste medebewoners,
Een van de hoofdredenen om een woning aan te schaffen, en neer te strijken te Rotterdam-Nesselande, was het kunnen waarborgen van de veiligheid van onze kinderen. Ik durf gerust te beweren dat dit niet alleen voor ons geldt, maar voor meerdere families in onze nieuwe wijk. Komend uit het centrum van Rotterdam hebben wij dus bewust de rust en kalmte van een nieuwbouwwijk opgezocht.

Dat we terecht zouden komen in een, met name de eerste jaren, hectische (bouw)omgeving daarin meegenomen. Continu hebben wij gehamerd op het feit dat onze kinderen op de hoede zijn voor bouwverkeer en slecht overzichtelijke (verkeers)situaties. Wel steeds in het achterhoofd houdend dat dit voor korte duur zou zijn. Echter na ruim een jaar kom ik tot een zeer teleurstellende conclusie. Het grootste gevaar komt niet van de bouw maar, en het doet mij veel dit te moeten melden, van onze medebewoners! Naarmate het drukker is geworden en er meer mensen wonen is de verkeerssituatie verergerd. Het rij- en parkeergedrag van sommige mensen is ronduit schandalig.

De situaties die ik soms zie bij, bijvoorbeeld, de Brede School Nesselande zijn treurig te noemen. Er is nota bene een heel parkeerterrein aangelegd maar dan nog presteren mensen het om de kinderen op het zebrapad uit de auto te laten waardoor er gevaarlijke en ondoordachte verkeerssituaties ontstaan. Je kunt jezelf dan afvragen hoe het er straks aan toe gaat bij de nieuwbouw? Ook maak ik het regelmatig mee dat er kinderen bij het zebrapad (naast de bushalte) klaar staan om over te steken en er gewoon automobilisten zijn die dan toch nog maar even gas geven om vooral maar niet te hoeven stoppen. Kinderen zijn speels weet we nog? De Brandingdijk is geen racebaan.

Iets wat ik ook niet helemaal snap is het parkeren van een busje bij een dwarsverbinding aan de Laan van Avant-Garde vlakbij de bouw van de "Poort van Nesselande". Ook al is het een klein busje het ontneemt wel het zicht. Ik, als volwassene, ben nog wel zo slim om dan volledig te stoppen omdat het verkeer dat van rechts komt nou eenmaal voorrang heeft. Ik vraag mij wel steeds vaker af hoelang dit nog goed zal gaan, je ziet namelijk echt niets meer en je zult als fietsend kind maar net even in gedachten verzonken zijn? Waarom is dit nou nodig? Teveel moeite om een parkeerplek te zoeken? Het is al uitkijken daar en dan doen we er maar gewoon een schepje bovenop?

De reden van dit schrijven is dat mijn zoon onlangs bijna van zijn sokken is gereden in een normale verkeerssituatie. Door iemand die al bekend staat als een hardrijder. Ook iemand die heeft gezien dat het weinig scheelde en iemand die heeft kunnen zien dat mijn zoon alle zeilen bij moest zetten om niet geraakt te worden. Maar dus ook iemand die niet eens de moeite neemt om even te stoppen, uit te stappen, de situatie te polsen en daarna zijn excuses te maken.

Nogmaals ik ben uit het centrum van Rotterdam vertrokken om de veiligheid van mijn kinderen en uiteraard voor een stuk woon- en leefplezier. Ik hoop dat er nog wat gaat veranderen bij de instelling en de houding van sommige van onze medebewoners, want voor mij is er al een hoop lol af. Ik denk dat Nesselande iets heel moois kan worden voor iedereen maar dan zullen we er wel met zijn allen iets van moeten maken.
 
[naar boven] (05-07-04 | Arnoud Voormolen)

Wonen in Nesselande

door: een wijkbewoner (naam en adres bekend bij de redactie)

Gezien het type woningen, de prijzen, de ligging van de wijk en de verkoopbrochures ging ik er vanuit dat ik in een aantrekkelijke wijk zou komen te wonen waar de mensen ook rekening met elkaar zouden houden. Hoe naïef kon ik zijn. Meer en meer valt het me op dat we wel vriendelijk gedag zeggen tegen elkaar, maar dat we voor de rest ons hartstikke egoïstisch gedragen. Wat voorbeelden:

Het komt nog zeer regelmatig voor dat ik tevergeefs mijn vuilniszak wil weggooien omdat er een zak klem zit in de container. Afgezien van het feit dat het niet intelligent overkomt dat na ruim een jaar mensen nog steeds niet weten welk formaat zak er wel, en welk formaat zak er niet door de opening van de container past is het bovenal behoorlijk asociaal. 'Zo, ik heb mij rotzooi weggegooid. Wie na mij komt zoekt het maar uit en loopt maar een paar 100 meter verder…'

Parkeren blijft ook een boeiend onderwerp. Het aantal parkeerplaatsen in de wijk is natuurlijk veel te weinig en dat de auto daardoor bij anderen voor de deur komt te staan is soms niet te vermijden. Het wordt echter anders als bijvoorbeeld een grote bestelbus liever uit het zicht wordt geparkeerd en dus maar structureel in een andere straat wordt neergezet. Parkeerplekken in de eigen straat of niet. Je hoeft er dan inderdaad zelf niet naar te kijken, dat scheelt. Maar of het van enig sociaal inzicht getuigt valt te betwijfelen. Hetzelfde geldt uiteraard voor vrachtauto's en paardentrailers maar die horen natuurlijk al helemaal niet in een woonwijk thuis.

Het overgrote deel van de hondenbezitters laat haar of zijn hond gewoon los lopen en de eventuele poep wordt dan ook niet opgeruimd. Dat de controleurs alleen tussen 9:00 en 14:00 actief (b)lijken te zijn wil natuurlijk nog niet zeggen dat in de overige uren alle fatsoensnormen overschreden mogen worden. Sommige groenstroken in de wijk zien er uit als een hondenuitlaatplaats en op warme dagen is de lucht die er hangt ronduit smerig.
En hetzelfde geldt voor katten. Als je als kattenbezit(s)ter je kat geen manieren hebt bijgebracht wat betreft haar of zijn behoefte laat het beestje dan alsjeblieft niet bij een ander in de tuin komen. Alhoewel er voor katten geen regels zijn, zijn de uitwerpselen van een kat natuurlijk net zo vies als die van een hond.

We wonen met veel mensen op een kluitje en overlast is niet altijd te voorkomen. Het is wat dat aangaat ook geven en nemen. Maar het zal wel al heel veel schelen als je bij wat je doet toch ook een beetje nadenkt over de gevolgen voor een ander. De overlast in genoemde voorbeelden kan wel heel eenvoudig worden voorkomen en het zal de wijk er een stuk aantrekkelijker op maken. Maar ik betwijfel sterk of sommige wijkbewoners zich überhaupt hiervoor willen interesseren. En dat is jammer.
 
[naar boven] (23-06-04 | een wijkbewoner)