Sidebar

29
do, juli

WONIO

logo-wonio-260x220Sinds enkele maanden heeft de werkgroep Verkeer van Wijkorganisatie Nesselande (WONIO) een doorstart gemaakt. Deze werkgroep, voor en door bewoners, houdt zich met alle verkeersaspecten van de wijk bezig. De volgende aandachtsgebieden zijn door de werkgroep benoemd:
- snelheid
- parkeren
- ontsluiting
- verkeersveiligheid
- openbaar vervoer
- communicatie

Lees meer: Werkgroep Verkeer

kort-nieuws-260x220

  • Nieuwe schilder- en bewegingscursussen van CurZus&Zo in De Kristal en De Knoop. LEES MEER...
  • Bijeenkomst over rouwverwerking in De Kristal op donderdag 10 januari. LEES MEER...
  • Verslag van cultureel evenement Mirakels! op zaterdag 1 september.LEES MEER...
  • Website Buurtgroep Waterwijk gelanceerd. LEES MEER...
Lees meer: K O R T   N I E U W S

logo-wonio-260x220Door de deelgemeente Prins Alexander wordt via WONIO jaarlijks geld ter beschikking gesteld voor activiteiten die buiten het Opzoomeren vallen. Het gaat om initiatieven van bewoners of bewonersgroepen die bijdragen aan de verbetering van de woonomgeving en/of die de sociale samenhang versterken in een straat, buurt of de wijk Nesselande.

Lees meer: Subsidie 'Premie op Actie'

Verfraai uw buurt of straat met een bewonersbudget

Wilt u uw straat of buurt verfraaien dit jaar? Dan is uw idee misschien geld waard. Heeft u een plan of idee om uw buurt te verfraaien of een idee dat een positieve invloed heeft op een goede onderlinge verstandhouding? Wilt u een bijdrage leveren aan plezierig wonen in uw wijk, straat of complex? Dan is dit uw kans om hier daadwerkelijk iets aan te doen!

Deelgemeente Prins AlexanderDeelgemeente Prins AlexanderDe Deelgemeente Prins Alexander heeft bepaald dat de voorwaarden of een plan in aanmerking komt voor subsidie zijn dat het wordt opgesteld samen met andere bewoners. Het plan moet vooral door de aanvragers worden uitgevoerd en moet worden gesteund door wijkbewoners. Het plan moet financieel onderbouwd zijn en de kosten mogen maximaal € 10.000,- bedragen. Goedkoper mag ook, dan kunnen er meer plannen, dus ook die van anderen worden uitgevoerd! Uitvoering van het plan moet dit jaar plaatsvinden.

Uw plan kunt u indienen bij het wijkcontactpunt. In Nesselande is dat Wijkorganisatie Nesselande (WONIO), o.a. bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De termijn voor het indienen van plannen is verlengd tot 10 mei a.s.

De Deelgemeente Prins Alexander heeft over de bewonersbudgetten het volgende persbericht uitgegeven:

  • Wilt u uw straat of buurt verfraaien dit jaar? Dan is uw idee misschien geld waard (Let op: De inlevertermijn is verlengd tot 10 mei 2009!)

De werkgroep Bewonersbudget Nesselande 2009 (wijkcontactpunt) is bereikbaar via:

Wijkorganisatie Nesselande (WONIO)
Cypruslaan 406
3059 XA ROTTERDAM
(010) 222 28 11
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestanden:
pdf.png 091217-nesselanders-2009-12 HEET
(0 stemmen)
Datum 2015-07-07 Bestandsgrootte 911.14 KB Download 2.195 Download

In Nesselande waren in 2001 twee bewonersorganisaties werkzaam. Beide vrijwilligersorganisaties kennen ondersteuning van het opbouwwerk vanuit SONOR. Het jaarverslag bestaat uit 4 onderdelen:
- verslag Stichting Platform Achternesse (SPA);
- verslag Wijkorganisatie Nesselande in oprichting (WONIO);
- inzet opbouwwerk;
- financieel jaarverslag/begroting.

Lees meer: Jaarverslag 2001

De wijkorganisatie van Nesselande wil met dit jaarverslag een bijdrage leveren aan drie van haar doelstellingen. Dit jaarverslag is natuurlijk op de eerste plaats een verantwoording van de activiteiten van de wijkorganisatie. De bedoeling is echter ook om bewoners en andere belangstellenden vanuit het perspectief van een bewonersorganisatie te informeren over Nesselande. Wij hopen dan ook dat dit jaarverslag bijdraagt aan de verdere onderlinge communicatie tussen de wijkorganisatie en de bewoners van Nesselande. Dit alles met als doel dat de bewoners en hun wijk zich zo voorspoedig mogelijk kunnen ontwikkelen tot één van de plezierige woonplekken van Rotterdam:

Lees meer: Jaarverslag 2002 Wijkorganisatie Nesselande

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart