Sidebar

26
zo, sept

logo-glutenvrij-260x220Van 1 t/m 30 november is er een tentoonstelling (incl. folders) over coeliakie in Bibliotheek Alexanderpolder, Ommoord en Nesselande. Ook zijn er vier inloopmiddagen waarbij iemand van de NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging) aanwezig is om vragen te beantwoorden met betrekking tot het glutenvrije dieet etc.

De inloopmiddagen zijn:

  • Bibliotheek Ommoord : dinsdag 1 november van 13.00-17.00 uur en maandag 7 november 13.00-20.00 uur
  • Bibliotheek Nesselande : dinsdag 8 november 13.00-20.00 uur
  • Bibliotheek Alexanderpolder: maandag 14 november 14.00-20.00 uur

logo-sba-260x220De vakantie zit er op en de medewerkers van Stichting Buurtwerk Alexander staan te trappelen om de wijkbewoners te laten zien wat zij aankomend seizoen gaan doen in De Kristal.

Om een voorproefje te geven, organiseren zij op vrijdag 16 september in De Kristal een gezellige avond gevuld met diverse (gratis) activiteiten tussen 19.00 en 22.00 uur.

Zo kunnen wijkbewoners meedoen met workshops Pilates en Zumba (vooraf inschrijven), zullen de allerkleinsten voorgelezen worden door bibliotheek Nesselande en getrakteerd worden op een limo- en chocoladefontein en stelt het jongerencentrum hun nieuwe muziekstudio open. Wijkbewoners worden daarin uitgenodigd om een eigen top 40 hit op te nemen.

110922-alpha-curus-260x220Er is meer. Ontdek het zelf op de Alpha-cursus. Er zijn binnenkort introductieavonden in september in Nieuwerkerk a/d IJssel en Rotterdam-Nesselande

Een tsunami in Japan, een economische crisis: Het zijn verwarrende tijden: is er een reden voor die aardbeving? Is geld eigenlijk wel zo belangrijk? Misschien denk je juist deze tijd veel na over bepaalde levensvragen.

Wellicht kunnen het christelijk geloof en een Alpha-cursus je daarbij helpen. Op een Alpha-cursus worden levensvragen op een interessante en vrijblijvende manier onderzocht. In Nederland volgden al ruim 160.000 mensen de Alpha cursus.

logo-kerkinnesselande-260x220Voor het 4e jaar organiseert de Kerk in Nesselande bijeenkomsten tijdens de Stille Week voor Pasen. Het thema dit jaar is "Bidden, wachten en het goede doen". Via de vespers wordt toegeleefd naar 1e Paasdag, waarop de Stille Week wordt afgesloten met de viering van het Paasfeest.

Maandag 18 t/m vrijdag 22 april: vespers
Van maandag 18 april t/m Goede Vrijdag 22 april organiseert de kerk elke avond een vesper. Een vesper is een korte dienst waarin veel aandacht is voor gebed, meditatieve momenten en muziek.
De vespers worden gehouden in de Brede School, De Knoop, Robert van 't Hoffstraat 10. Aanvang is om 20.00 uur.

logo-bibliotheek-rotterdam-260x220Vanaf januari 2011 wil de bibliotheek in Nesselande ook op zaterdag open gaan. Bibliotheek Nesselande wil graag van de bewoners weten naar welke tijd hun voorkeur uitgaat.

Om de openstelling van de bibliotheek op zaterdag te kunnen realiseren moeten de huidige tijden worden aangepast.

101026-ijsselland-sleutelgat-260x340Op dinsdag 26 oktober organiseert de buitenpolikliniek van het IJsselland Ziekenhuis in Rotterdam Nesselande het symposium “Opereren via een sleutelgat.” Drie artsen uit het IJsselland Ziekenhuis vertellen vanuit hun specialisme hoe zij “sleutelgatoperaties” kunnen toepassen. Door de ontwikkeling van deze manier van opereren is een grote operatie vaak niet meer nodig of kan naar binnen worden “gekeken” om het probleem in kaart te brengen, zoals bij een kijkoperatie aan de knie.

Het symposium is voor iedereen die interesse heeft en die daarnaast een keer op buitenpolikliniek Nesselande wil rondkijken.

logo-kerkinnesselandeOp zondag 12 september wordt in de Kerk in Nesselande het nieuwe seizoen geopend met een startzondag. U bent van harte uitgenodigd om deze startzondag bij te wonen en zo kennis te maken met de Kerk in Nesselande. Tijdens de startzondag zijn er diverse activiteiten voor jong en oud rondom het landelijk startzondagthema "Vol van hoop".

Geloven is hopen. Het kan niet zonder. En hopen betekent doen; het zet je in beweging en maakt dat je vooruit kunt. Hoop is iets voor alle mensen, van alle leeftijden.

Het logo van de Kerk in Nesselande is een veelzeggend plaatje: twee muren en een dak. Geen drempel of deur. In een half open cirkel staan allerlei mensen.

logo-alpha-cursus‘Er is meer’; dat is in 2010 het thema van twee Alpha-cursussen die in de derde week van september starten in Nieuwerkerk a/d IJssel en Nesselande. Een Alpha-cursus is voor iedereen die graag andere mensen ontmoet met verschillende opvattingen over God, geloof en spiritualiteit. De Alpha-cursus is een vrijblijvende kennismakingscursus waarin de belangrijkste onderwerpen van het christelijk geloof worden besproken. De cursus is op twaalf avonden en een weekend en loopt tot en met derde week van december.

De cursusavonden starten om 19.00 uur met een eenvoudige maaltijd. Tijdens deze maaltijd leren cursisten elkaar en de cursusleiders beter kennen. Na de maaltijd is er een korte uitleg over het cursusonderwerp van die avond. In kleine groepen wordt daarna met elkaar doorgepraat. Luisteren, uitwisselen en ontdekken, geen vraag is te gek.
De cursusavonden stoppen stipt om 21.30 uur. De Alpha-cursus is gratis. Iedereen is welkom.

100910-sba-happy-hoursDe vakantie zit er al bijna op en de medewerkers van Stichting Buurtwerk Alexander staan te trappelen om de wijkbewoners te laten zien wat zij aankomend seizoen gaan doen in De Kristal.

Om een voorproefje te geven is het op 10 september "Happy Hours" in De Kristal met een gezellig aanbod van activiteiten tussen 16:00-19:00 uur. Ze starten voor de jonge bezoekers met het kinderatelier. Gedurende de middag kan er genoten worden van een ware high tea en tappa's die tijdens een workshop gemaakt worden.

SBAW CultuurscoutsKunstenaars, artiesten en culturele instellingen in de deelgemeente Prins Alexander kunnen zich vanaf nu weer aanmelden voor de gedrukte culturele kaart.

Eens in de twee jaar brengen de cultuurscouts een attractief en overzichtelijk boekje uit, waarin iedereen is te vinden die zich bezighoudt met kunst en cultuur in de deelgemeente. Professionele en amateurkunstenaars, organisaties en culturele instellingen: meld u aan en zet uzelf letterlijk op de kaart.

logo-motto-260x220Geregeld komen ouderen bij de huisarts met vage klachten. Gelukkig wordt niet altijd iets gevonden. Toch kunnen die onduidelijke klachten een signaal zijn voor hoe het met iemand gaat. Wat gaat er achter schuil? We spreken dan over het mentaal welbevinden van mensen: Hoe voelt iemand zich? beleeft meneer nog plezier in het leven? Is degene nog in staat te genieten van de dagelijkse dingen? Of staart de dag haar aan? Het blijkt niet eenvoudig die signalen op te pikken. Mensen lopen er niet mee te koop en praten er niet zo gauw over.

logo-deelgemeente-prins-alexanderAandacht voor ontwikkelingen in de wijken staan de komende vier jaar centraal in deelgemeente Prins Alexander. Gebiedsgericht werken wordt daarom verder ontwikkeld en verdiept. Een bestuursstijl die ruimte geeft aan de eigen kracht van bewoners en bewonersparticipatie zijn de kenmerkende fundamenten van deze werkwijze. Dat blijkt uit het door het dagelijks bestuur voor de periode 2010-2014 gemaakte het bestuursprogramma "Krachtig Prins Alexander!"
Het bestuursprogramma bevat vooral hoofdlijnen. Het beleid wordt ieder jaar uitgewerkt in kaderbrief, begroting en integrale wijkactieprogramma's.

100607-buitenpoli-symposiumDe buitenpolikliniek van het IJsselland Ziekenhuis in Rotterdam Nesselande organiseert op maandagavond 7 juni een symposium voor patiënten, bezoekers en iedereen die interesse heeft. Het symposium vindt plaats in multifunctioneel centrum De Kristal in Nesselande. Een orthopedisch chirurg en een chirurg vertellen over de behandeling van sportletsels en de huidige mogelijkheden van kijkoperaties. Na het symposium worden bezoekers rondgeleid in de polikliniek en kunnen een kijkje nemen in de röntgenkamer en het afnamelaboratorium voor bloedprikken. Deelname is gratis.

RE-Sound-jongerendienstOp zondagavond 30 mei is het weer zover: de RE:Sound jongerendienst!! We hebben Setkin Sies als spreker en een toffe band, dus het wordt een te gekke avond!

Het onderwerp “Waarom zou je geloven” belooft een hoop duidelijkheid te brengen. Want waarom zou je zondagochtend naar de kerk gaan, als je ook gewoon een gat in de dag kan slapen na een onwijze stapavond?

We geven antwoord op deze en meer van dit soort vragen, dus plan op 30 mei RE:Sound in je agenda en kom naar de Kerk in Nesselande! Deze vind je in de Brede School, Robert van ’t Hofstraat 10. Je bent welkom vanaf 19.15 uur, om 19.30 uur gaan we beginnen. Tot dan!
Oh ja, de entree is gratis.

logo-sba-nieuwMans Genoeg wordt op donderdag 3 juni van 13.00 tot 21.30 uur voor het eerst georganiseerd door Stichting Buurtwerk Alexander in Multifunctioneel Centrum De Kristal in Nesselande. Op deze dag krijgt u veel informatie over activiteiten die door verschillende organisaties en verenigingen in de deelgemeente Prins Alexander worden georganiseerd. Met name die activiteiten die interessant zijn voor mannen, wat niet wil zeggen dat het niet voor vrouwen is!
Van 13.00 tot 21.30 uur zijn er diverse workshops, demonstraties, informatiestands en nog veel meer. De entree is natuurlijk gratis.

glasvezel_260x220Sinds april zijn er nieuwe aanbieders op het glasvezelnetwerk. Naast de bestaande aanbieders InterNLnet, ConceptsICT en Luna gaan ook Glashelder, Plinq en Intermax diensten verzorgen.
In de Brede School Nesselande (De Knoop) presenteren alle aanbieders van glasvezel zich aan de bewoners tijdens een inloopavond op woensdag 26 mei van 17.00 tot 21.00 uur.

XpresZoHet jongerenwerk in Nesselande is bestemd voor jeugdigen van 10 tot ongeveer 18 jaar. In het laagdrempelige jongerencentrum XpresZo in De Kristal, worden vraaggerichte activiteiten geboden, waarbij ontmoeting, ontspanning en vorming centraal staan. De ontwikkeling van je eigen identiteit speelt daarbij een grote rol. Jongerenwerkers Lemuël Dasburg en Daphne van Haren stimuleren in participatie, talent ontwikkeling, experimenteren en het opdoen van vaardigheden. Verder kun je er met je vrienden en vriendinnen poolen, darten, tafeltennissen, gezelschapsspelen, Wii-en. Woon je in Nesselande? Kom eens een kijkje nemen... Je bent welkom.

logo-kerkinnesselande-260x220Bijna iedereen die in Nesselande woont kent de Brede school wel. Voor school, kinderopvang, seniorenactiviteiten en nog heel veel meer zaken kun je er terecht. Gedurende de week is het er een echte bijenkorf van mensen. Als het rond de feestdagen in de Brede school wat  rustiger is en de meeste  mensen vrij hebben, zet de Kerk in Nesselande haar deuren open en nodigt u / jou uit voor de bijzondere en feestelijke kerstsamenkomsten die er zullen zijn.

logo-sba-260x220Vanaf de eerste week in september start het nieuwe cursusseizoen. In multifunctioneel centrum De Kristal organiseert het team Sociaal Cultureel Werk activiteiten voor mensen vanaf 50 jaar. Stichting Buurtwerk Alexander is in het eerste half jaar er in geslaagd om een aantal activiteiten te starten. Dit seizoen komen er weer een aantal activiteiten bij.

logo-alpha-cursus‘Er is meer’, is het thema van de Alpha-cursus die op donderdagavond 17 september van start gaat in wijkcentrum De Kristal in Nesselande. De cursus is voor iedereen die graag andere mensen ontmoet met verschillende opvattingen over God, geloof en spiritualiteit. Ook is de cursus geschikt voor mensen die op zoek zijn naar de ‘meer waarde’ van het leven.In deze vrijblijvende kennismakingscursus worden de belangrijkste onderwerpen van het christelijk geloof besproken.

090704-babyspreekuurDe kinderfysiotherapeuten van gezondheidscentrum Nesselande gevestigd in de Kristal, hebben iedere eerste zaterdag van de maand de deur wijd open staan voor het gratis babyspreekuur. Er wordt regelmatig gebruik van gemaakt door de bewoners uit Nesselande die vragen hebben over de ontwikkeling van hun baby.
Zelfs bij baby's kunnen er al signalen zijn die kunnen wijzen op een motorisch probleem.

Welke vraag u ook heeft, we proberen u met raad en daad bij te staan. Zo nodig verwijzen wij u door naar andere medische diensten. Het spreekuur vindt elke eerste zaterdag van de maand plaats van 9.00 uur tot 11.00 uur bij de afdeling kinderfysiotherapie in De Kristal. Ingang bij de apotheek.

Makelaar HVA Heuvelman Vastgoed Advies heeft een plattegrond beschikbaar gesteld met een overzicht van de winkels en/of branches die zich in het nieuwe winkelcentrum Newport Nesselande zullen gaan vestigen.

De plattegrond is nadrukkelijk indicatief; het is mogelijk dat een bepaalde branche c.q. onderneming nog een andere plaats zal kunnen innemen in het centrum. Dit vanuit commerciële of technische overwegingen.

Naar verwachting zullen de meeste winkels medio november 2009 opgeleverd worden.

Bestanden:
pdf.png nesselanders-2012-05 HEET
(0 stemmen)
Datum 2015-07-07 Bestandsgrootte 750.44 KB Download 2.308 Download

Politieteam NesselandeVia deze weg wilde ik mij voorstellen als de nieuwe buurtagent van Nesselande. Mijn naam is Mireille van der Waal. Vanaf 1990 ben ik in dienst getreden bij de politie in Rotterdam-Rijnmond en heb in die tijd diverse funktie bekleed binnen het korps. De laatste 5 jaar ben ik buurtagent geweest van de fusie-gemeente Lansingerland. Ik heb derhalve al wat ervaring in de werkzaamheden van buurtagent en weet hoe leuk het is om in "een wijk in ontwikkeling te werken".

logo-politie-260x220De wijk Nesselande valt voor wat het politietoezicht betreft onder het District Oost van de Politie Rotterdam-Rijnmond.
District Oost omvat de deelgemeenten Prins Alexander en Kralingen/Crooswijk, en de gemeenten Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Qua omvang behoort het dan ook tot de grootste districten binnen de regio Rotterdam-Rijnmond.

logo-politieNesselande is een wijk waar tot nu toe weinig meldingen zijn van inbraak, vernieling of vandalisme. Althans, dat meldt de politie. Toch horen wij nog wel eens geluiden over een weggehaalde fiets, een autospiegel die er is afgeslagen en nog een aantal van dat soort vergrijpen.

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart