Sidebar

25
za, sept

Voorzieningen (algemeen)

logo-buurtwerk-nl-260x220De donkere dagen voor kerst... wie kent dit gezegde niet? Maar voor veel mensen zijn er ook donkere dagen na de feestdagen. Als u van een partner, kind of andere naaste afscheid hebt moeten nemen. Dan lijkt het of er aan die donkere dagen geen einde komt en kan een gesprek met een deskundige op het gebied van sterven, afscheid en rouw voor u een steuntje in de rug zijn.

U kunt met uw verhaal, uw verdriet en alle emoties die u niet altijd met iemand uit uw directe omgeving wilt bespreken, terecht in multifunctioneel centrum De Kristal. Er is op de eerste donderdag in de maand dan deskundigen aanwezig die naar u luisteren, u bijstaan en u adviezen geven. Bijvoorbeeld op de vraag: hoe nu verder?

Lees meer: Omgaan met sterven, afscheid en rouw

logo-kerkinnesselande-260x220Dit jaar zal de Kerstmusical "Een engel met een "B" ervoor! opgevoerd worden op Kerstavond.De kinderen van de Kerk in Nesselande zijn al enkele weken druk aan het oefenen voor deze musical. Zij zouden het erg leuk vinden als u op Kerstavond komt kijken! Aanvang: Kerstavond 24 december 19.00 uur.

Ook op Kerstavond is er om 22.00 uur een kerstzang. Een mooie gelegenheid om met elkaar Kerstliederen te zingen en met elkaar stil te staan bij de betekenis van het Kerstfeest.

Eerste Kerstdag is er om 10:00 uur een Kerstviering. In deze samenkomst zullen vele Kerstliederen worden gezongen. Voorganger Gert van den Bos zal spreken over het thema"Kerst = Feest" Tijdens de dienst is er oppas aanwezig.

Lees meer: Kerst = Feest in de Kerk in Nesselande

logo-curzusenzo-260x220CurZus&Zo organiseert in 2013 diverse cursussen in De Kristal en De Knoop (Brede School Nesselande).

In De Kristal (Cypruslaan 404) zijn dat:

 • Workshop Bob Ross bloemrijk
 • Schilderen algemeen
 • Schilderen stilleven
 • Tekenen & schilderen
 • Digitale fotografie camera handmatig instellen
 • Gospelkoor
 • Yoga en bewegingsleer 55+
 • Zumba ook voor 50+
Lees meer: Cursussen in Nesselande 2013

bibliotheek-zomeropeningstijden-260x220Van maandag 9 juli tot en met zondag 19 augustus hebben de vestigingen van Bibliotheek Rotterdam gewijzigde openingstijden. Ook de Bibliobus heeft een andere dienstregeling.

Bibliotheek Nesselande is van 16 juli t/m 12 augustus 2012 gesloten.

De openingstijden van de Centrale Bibliotheek veranderen deze periode niet. Vanaf maandag 20 augustus zijn de openingstijden van de vestigingen weer normaal.

Lees meer: Zomeropeningstijden Bibliotheek Rotterdam

logo-curzusenzo-260x220In het nieuwe seizoen, vanaf september 2012, biedt CurZus&Zo ook weer cursussen aan in De Knoop (Brede School Nesselande).
Zo kunt u inschrijven voor:

 • Peutergym, een supercursus voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar
  Tijdens deze lessen worden peuters spelenderwijs vertrouwd gemaakt met bewegingen en kleine opdrachtjes. Zo dansen we op muziek, doen dieren na, spelen en bewegen we met allerlei attributen, klimmen en klauteren en doen spelletjes. De peuters leren veel van elkaar, ze imiteren en helpen elkaar.
Lees meer: Nieuwe cursussen in De Knoop vanaf september 2012

logo-pameijer-zoals-jij-260x220'Nu ff nie' is de naam van het theecafé dat er voor iedereen is die begeleid of zelfstandig woont. Na school of werk is het fijn om even nergens aan te denken en gewoon te doen waar je zin in hebt. Ontspannen met een kopje thee met wat lekkers, een babbeltje of juist niets zeggen, de krant lezen of een computerspelletje alleen of met een ander, leuke tijdschriften kijken, biljarten, tafeltennis of een potje darten.

In Nesselande en omgeving wonen veel mensen die met een beetje hulp prima zelfstandig kunnen leven maar niet zomaar ergens alleen op af stappen. In het theecafé 'Nu ff nie' is alle ruimte om jezelf te zijn en andere mensen te ontmoeten. Gezellige gastvrouwen ontvangen de nieuwkomers en zorgen ervoor dat zij zich snel op hun gemak voelen.

Lees meer: Theecafé 'Nu ff nie' in De Kristal

120314-breicafeIn het Nesscafé organiseert Stichting Buurtwerk Alexander op woensdagavond het 'Aanhaakcafé'. Hippe breisels gemaakt op alle maten naalden glijden van de pennen. Gevorderden geven tips en helpen als dat nodig is, eigenaren wisselen patronen uit en elkaars werk wordt bewonderd.

Het gezegde "tegelijk praten en breien" is hier helemaal van toepassing. Voor wie wat brei-inspiratie nodig heeft of wat praktische aanwijzingen wenst, kan aanhaken in het breicafé op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. De kosten bedragen € 1,00 per keer en de drankjes zijn voor eigen rekening.

Lees meer: Aanhaken in het breicafé

logo-sba-260x220Stichting Buurtwerk Alexander werkt veel met vrijwilligers. Zo ook in multifunctioneel centrum De Kristal; vrijwilligers werken achter de balie om informatie aan wijkbewoners te verstrekken, maar denk ook aan barwerkzaamheden of het organiseren van een activiteit.

Vrijwilligster Loes de Bruin organiseert vanaf donderdag 22 maart van 14.30 tot 15.30 uur een wekelijkse high tea in het Nesscafé.

Voor €3,- kunt u genieten van verschillende smaken thee met iets lekkers uit het reguliere high tea assortiment. "Ik wil er voor zorgen dat wijkbewoners weer een moment hebben om lekker bij te praten en dit is een middel om ouderen ook uit hun isolement te halen" aldus vrijwilligster Loes.

Lees meer: High tea met Loes

glasvezel 260x220Met ingang van 1 november 2011 zullen geen woningen meer aangesloten worden op het glasvezelnetwerk in Nesselande. De bestaande projecten waarvan de aanleg al is gestart worden nog wel afgebouwd (deelplannen 6.1 t/m 6.3).

Voor de woningen in Waterwijk is het nog wel mogelijk om een glasvezelaansluiting te verkrijgen indien de bewoner de aansluitkosten tot de woning betaalt. Deze kosten bedragen over het algemeen tussen de 1.500 en 2.000 Euro eenmalig. Indien u hier meer informatie over wilt, neemt u dan contact op met het OBR.

Lees meer: Uitrol glasvezel in Nesselande stopt per 1 november

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart