Sidebar

29
do, juli

Wijkagenten Nesselande waarschuwen voor inbrekers

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-politie-260x220Na jaren de 'dans' te zijn ontsprongen heeft het inbrekersgilde onze wijk nu ook gevonden. Er zijn vanaf 1 januari 2013 in Nesselande al 15 woninginbraken geweest. In verhouding tot b.v. Zevenkamp en Ommoord is dit aantal vrij laag. Maar daarom laten we het er niet bij zitten en proberen we op allerlei manieren de inbraken te voorkomen en de boeven te vangen.

Maar daar hebben wij bewoners voor nodig!!

Er zijn een aantal zaken die u zelf kunt ondernemen om de kans van een inbraak bij u thuis te verkleinen. U kunt bijvoorbeeld gratis en vrijblijvend uw woning laten schouwen door medewerkers van de SDW (Service Dienst Werk). Zij kijken vanuit het oogpunt van de inbreker naar de beveiliging van uw woning en geven u advies over te nemen maatregelen. SDW is te bereiken onder telefoonnummer (010) 456 40 22. Zelf kunt u natuurlijk ook eens met een kritische blik om of door uw huis heen lopen. Denk dan aan hang- en sluitwerk, verlichting, op- en inklimmogelijkheden, een kluis, registratie van dure spullen en ga eens na of uw inboedelverzekering nog wel voldoende dekking geeft.

Hoever moet u gaan met beveiligingsmaatregelen? U hoeft natuurlijk geen Fort Knox van uw woning te maken, maar praat eens met iemand waarbij al eens is ingebroken of probeer u zich eens voor te stellen hoe het zou zijn als er bij u thuis is ingebroken; als een wildvreemde met z'n vingers aan uw spullen heeft gezeten. Ik adviseer u uw huis te beveiligen in relatie tot die gedachte.

Hoe zit het trouwens bij u met de sociale controle? Weet u wie er allemaal bij u in de straat wonen, of nog belangrijker, weet u wie er niet thuis horen? Ons advies is dan ook : Let een beetje op elkaar en schroom niet te bellen met 112 als u iets verdachts ziet of hoort. Een melding van verdachte personen of een mogelijke inbraak heterdaad heeft bij ons de hoogste prioriteit.

Door de nachtdienst worden de wijken waar veel wordt ingebroken extra gesurveilleerd en bij elke gepleegde woninginbraak wordt door ons een technisch- en een buurtonderzoek ingesteld. Ook krijgen we assistentie vanuit andere diensten zoals Stadstoezicht en Securitas beveiligers, die in de wijk surveilleren. Zij hebben rechtstreeks contact met de politie en waarschuwen ons in geval van verdachte situaties en personen. Samen moeten we het de inbrekers zo moeilijk mogelijk maken, zodat de wijk nog een beetje veiliger en leefbaarder wordt.

Op het internet staan een aantal sites met betrekking tot inbraakpreventietips. Wellicht staan hier een aantal tips bij waarmee u uw voordeel kunt doen.

Via deze weg willen wij u dan ook extra blijven informeren over de stand van zaken met betrekking tot de inbraken in uw wijk. En nogmaals... bij verdachte situaties bel ons!

Uw wijkagenten,
Mireille van der Waal en Arjan van Heusden

 

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart