Sidebar

07
vr, mei

Politiebureau Zevenkamp nu 3D-locatie

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-politie-260x220Sinds woensdag 28 september is het ook op politiebureau Zevenkamp mogelijk om 3D-aangifte te doen. Door het gebruik van 3D kan de politie mensen sneller en efficiënter helpen en zijn de bureaus ook langer geopend.

Afgelopen maanden zijn diverse politiebureaus in de regio Rotterdam-Rijnmond omgebouwd tot een 3D-locatie. Sinds woensdag 28 september is bureau Zevenkamp er als nieuwe 3D-locatie bijgekomen.

Hoe werkt 3D-aangifte?
Op een politiebureau met 3D-loket heeft de aangever via een driedimensionaal televisiebeeld een live-verbinding met een politiemedewerker. Door een paspoort of rijbewijs te scannen, weet de politiemedewerker direct wie tegenover hem in de kamer zit. Hoewel, tegenover? De politiemedewerker zit op een bureau kilometers verderop.

Door het 3D-beeld is het net alsof de politiemedewerker aan de overzijde van het bureau zit. Deze neemt vervolgens op de gebruikelijke manier de aangifte op. Belangrijke documenten worden via een camera in het plafond gescand. Het document verschijnt eveneens in beeld. De aangifte wordt daarna naar het huisadres verstuurd.

Door de nieuwe werkwijze kunnen de bureaus langer 'bemensd' worden. Op 3D-locaties kan dagelijks van 08.00 uur tot 22.00 uur aangifte en/of melding worden gedaan.

Diverse manieren van aangifte doen
Politie Rotterdam-Rijnmond kent meerdere manieren van aangifte doen. Daarbij is het onze taak om op straat of aan de telefoon u, als burger, hierover juist te informeren. Het is verstandig dat u in alle gevallen dat u aangifte wilt doen eerst 0900-8844 belt. Daar wordt bekeken welke vorm van aangifte doen het beste bij uw situatie past. Eenvoudige zaken kunnen makkelijk en snel via www.politie-rotterdam-rijnmond.nl of telefonisch. Complexere zaken kunnen veelal via internet met webcam of op een 3D-locatie.

Schade of vermissing?
Melden van schade aan of vermissing van bijvoorbeeld een zonnebril of digitale camera is sinds 1 juli 2011 gemakkelijker gemaakt. Gedurende een proef van een jaar in de regio Rotterdam-Rijnmond is aangifte in dit soort verzekeringstechnische gevallen niet meer nodig. Een melding via een digitaal formulier bij de politie is voor de verzekeringsmaatschappij voortaan voldoende. Met dit formulier kan de burger sneller en eenvoudiger aanspraak maken op de verzekering.

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart