Sidebar

25
za, sept

Nieuw politieteam in Nesselande

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Politieteam NesselandeVia deze weg wilde ik mij voorstellen als de nieuwe buurtagent van Nesselande. Mijn naam is Mireille van der Waal. Vanaf 1990 ben ik in dienst getreden bij de politie in Rotterdam-Rijnmond en heb in die tijd diverse funktie bekleed binnen het korps. De laatste 5 jaar ben ik buurtagent geweest van de fusie-gemeente Lansingerland. Ik heb derhalve al wat ervaring in de werkzaamheden van buurtagent en weet hoe leuk het is om in "een wijk in ontwikkeling te werken".

Als buurtagent ben je het gezicht van de politie binnen de wijk en probeer ik een makkelijk aanspreekpunt te zijn voor iedereen. Echter u woont en leeft in het gebied en kent de omgeving het beste. Mijn voornemen voor 2009 is dan ook dat we elkaar opzoeken en samen zoeken naar oplossingen voor de veiligheidsproblemen in Nesselande. De informatie, die ik van u krijg is ook van belang om een beter inzicht te krijgen wat er speelt op het gebied van veiligheid in een wijk. Ook wil ik gebruik maken van de gelegenheid om mij op de hoogte te houden van klachten middels de internetsite Nesseweb en het e-mailadres van WONIO (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De klachten die daar binnenkomen en voor de politie van belang zijn, worden door vrijwilligers aan mij doorgemaild.

De politie is niet de enige partij, die verantwoordelijkheid draagt voor de veiligheid in de wijk. De deelgemeente, de dienst stadstoezicht, diverse hulpverleningsinstanties en bewoners zijn met elkaar hard bezig voor een betere en veiligere leef- en woonomgeving. Een buurtagent heeft een signalerende en adviserende rol in diverse overlegvormen, maar heeft daarbij ook een repressieve taak (optreden daar waar het nodig is).

Soms komen klachten bij de politie terecht, waar wij in feite geen bemoeienis mee hebben. U kunt voor bv voor klachten over kapotte bestrating, (grof) huisvuil en defect straatmeubilair terecht bij het gemeentelijke klachtennummer: 0800-1545. Gezien het gegeven dat het werkgebied Nesselande erg groot is mag ik mij gelukkig prijzen met de hulp van Reint Koier. Reint is een ervaren collega, die zijn werkzaamheden richt op Nesselande en is dan ook een aanspreekpunt voor u.

Samen vormen we dus het nieuwe politieteam binnen het gebied Nesselande en wij wensen u in het jaar 2009 een VEILIG & CRIMINEELVRIJ Nesselande.

  Mireille van der Waal en Reint Koier
  Politiebureau Zevenkamp
  Telefoon 0900-8844

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart