Sidebar

07
vr, mei

Brief buurtagent over strandseizoen

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-politie-260x220Buurtagent Mireille van der Waal geeft in een brief aan de bewoners toelichting op het komende strandseizoen.

Beste bewoners van Nesselande,

Binnenkort zal het strandseizoen weer van start gaan. De situatie op het strand is dit jaar weer anders dan vorig jaar. We hebben een winkelcentrum erbij en de nood winkels zijn weg. Vorig jaar zijn er gelukkig geen noemenswaardige incidenten gebeurd en konden we spreken van een rustig verlopen strandseizoen.

Maar dat betekent niet dat we dit jaar minder alert kunnen zijn op escalatie en incidenten. Vorig jaar zagen we bij mooie stranddagen dat de jongeren zich achter de noodwinkels ophielden en de gezinnen in het midden van het strand zaten.
Met de komst van het winkelcentrum en een aantal horeca gelegenheden met terrasvergunning zal ook de drukte in de avonduren wat langer aanhouden.

Het blijft een feit dat er op mooie zomerse dagen een paar duizend mensen op een relatief klein gebied bij elkaar zullen zijn. Er zullen altijd raddraaiers zijn, die de boel willen verpesten voor de rest of die de drukte aangrijpen voor hun criminele activiteiten.
Het blijft dus feit om met elkaar scherp te blijven op alles wat er op en rond het strand gebeurd.

Ook zullen er dit jaar enkele grote evenementen, zoals bv. Leontien's Lady's Ride gaan plaatsvinden in Nesselande. Dit heeft grote consequenties voor het verkeer in de omgeving Sicili√ęboulevard en Cypruslaan. Tijdens evenementen zullen wegen afgesloten worden en er zal een grote parkeerdruk ontstaan in de wijk.
De politie neemt deze zaken wel altijd mee in de advisering bij een evenementen-aanvraag, maar het blijft een feit dat we bovengenoemde problematiek niet kunnen voorkomen.
Met betrekking tot het foutief parkeren zullen we als politie een streng beleid blijven voeren.

Hoewel de regie en coördinatie van de openbare orde en veiligheid rondom het strand en evenementen in feite in handen is van de deelgemeente, zal ik u als buurtagent zo veel mogelijk informeren over de bijzonderheden, die in onze wijk plaatsvinden.
Uiteraard doe ik ook dit jaar weer een beroep op u als bewoner van Nesselande. Mocht u vragen, verbeterpunten of suggesties hebben voor het verbeteren van de veiligheid dan kunt u mij via het email contactpersoon of WONIO (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) benaderen.
Uiteraard is dit wel voor zaken, die een dagje kunnen wachten. Mocht u meldingen hebben over strafbare feiten, verdachte personen of andere zaken die direct inzet van de politie vraagt, verzoek ik u direct 0900-8844 of 112 te bellen.

Laten we vooral met elkaar genieten van een goed en rustig strandseizoen met mooi weer.

Met vriendelijke groet,

Mireille van der Waal (buurtagent Nesselande)

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart