Sidebar

07
vr, mei

Brandweer onderzoekt effect rookmelders

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-vrrBrandweer Rotterdam-Rijnmond voert in maart 2010 in de wijk Nesselande een onderzoek uit naar de samenhang tussen in woningen aangebrachte preventieve voorzieningen en het minder hoeven uitrukken door de brandweer.

Relatief weinig uitrukken naar Nesselande
De woningen in de wijk Nesselande moeten voldoen aan het Bouwbesluit 2003. Dat houdt in dat zij verschillende brandpreventieve voorzieningen moeten hebben, zoals bijvoorbeeld goed geplaatste en functionerende rookmelders. De brandweer wil meer inzicht in wat het effect is van de aanwezigheid van deze preventieve maatregelen in deze woningen op de veiligheidszorg van de brandweer.

Bijvoorbeeld of bewoners dankzij de aanwezige rookmelders vroegtijdig branden hebben kunnen signaleren en kunnen bestrijden waardoor de brandweer niet hoefde uit te rukken. Dit gaf de brandweer aanleiding tot een onderzoek.

Uitvoering van het onderzoek.
Voor het uitvoeren van het onderzoek is Adviesbureau Van Dijke in de arm genomen. Inspecteurs van dit bureau zullen in maart zo’n 300 woningen in de wijk Nesselande bezoeken. Zij bekijken de woning en stellen vragen aan de bewoners. De bewoners kunnen ook vragen stellen aan de inspecteurs en op die manier gratis advies over de brandveiligheid van hun woning krijgen.
De inspecteurs bezoeken een zo groot mogelijke verscheidenheid aan woningtypen. Bewoners zijn niet verplicht om aan het onderzoek mee te doen.

Identificatie van inspecteurs
Brandweer Rotterdam-Rijnmond heeft aan de bewoners van de wijk Nesselande een brief gestuurd, waarin is toegelicht hoe de inspecteurs te herkennen zijn. De brandweer adviseert de bewoners om mensen die zich niet als zodanig kunnen identificeren niet in hun woning toe te laten. Daarnaast adviseert de brandweer om mensen die zich buiten de wijk Nesselande als onderzoekend inspecteur uitgeven niet in hun woning te laten en dit te melden via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart