Sidebar

29
do, juli

Veiligheid

Logo politieDe wijkagenten van Nesselande melden dat er met hulp van bewoners verdachten van woninginbraak zijn aangehouden:

Beste bewoners van Nesselande,

Zoals we al eerder hebben gecommuniceerd (zie artikel "Wijkagenten Nesselande waarschuwen voor inbrekers") wordt er de laatste tijd veel ingebroken in onze wijk Nesselande. In eerder bericht vroegen wij bewoners extra alert te zijn op verdachte omstandigheden en dan direct 112 te bellen. En het eerste resultaat is er al!

Lees meer: Verdachten woninginbraak aangehouden

logo-politie-260x220Na jaren de 'dans' te zijn ontsprongen heeft het inbrekersgilde onze wijk nu ook gevonden. Er zijn vanaf 1 januari 2013 in Nesselande al 15 woninginbraken geweest. In verhouding tot b.v. Zevenkamp en Ommoord is dit aantal vrij laag. Maar daarom laten we het er niet bij zitten en proberen we op allerlei manieren de inbraken te voorkomen en de boeven te vangen.

Maar daar hebben wij bewoners voor nodig!!

Lees meer: Wijkagenten Nesselande waarschuwen voor inbrekers

logo-politie-260x220Op dinsdag 20 november houdt de politie een grote oefening op het strand van Nesselande en directe omgeving. De afdelingen van de politie die deelnemen zijn de RIE (Regionale Interventie Eenheid) en de ME (Mobiele Eenheid).

Gedurende de oefening, die overdag plaatsvindt, blijven alle wegen gewoon bereikbaar. Wel zal de Kretalaan gebruikt worden voor het opstellen van voertuigen etc.

Lees meer: Strandoefening politie

wijkagent-arjanvanheusden-260x220Even voorstellen... Mijn naam is Arjan van Heusden, ik ben 39 jaar oud. Ik ben reeds 7 jaar werkzaam in het wijkteam Alexander Noord (bureau Zevenkamp). In deze periode heb ik de wijk Nesselande voor een groot gedeelte opgebouwd zien worden. Met ingang van 24 maart 2012 volg ik Mireille van der Waal op als uw wijkagent.

Als wijkagent ben ik namens de politie het aanspreekpunt voor burgers op het gebied van openbare orde en veiligheid. Om dit te waarborgen is het als politie onze taak om zowel handhavend als hulpverlenend op te treden. Als politie zijn wij echter niet de enige partij die bijdraagt aan de veiligheid in uw wijk. Ook andere instanties zoals de deelgemeente Prins Alexander, Stadstoezicht, Roteb, Stichting Buurtwerk Alexander, RET, Groenservice Zuid-Holland en de winkeliersvereniging spelen hierin een belangrijke rol.

Lees meer: Nieuwe wijkagent Nesselande

Buurtagent-Mireille-van-der-Waal-313x250Het is alweer een tijdje terug dat ik voor u een nieuwsbrief heb geschreven. Nu het einde van het jaar weer nadert zijn er toch weer een aantal zaken, die ik met u wil delen.

Woninginbraken
Het (woning) inbrekersgilde heeft Nesselande gevonden. Zodra de 'R' in de maand komt, schieten de inbraakcijfers in alle wijken omhoog. Vorige jaren waren de woninginbraken op één hand te tellen. Maar de laatste week zijn we geconfronteerd met een aantal inbraken.

Lees meer: Nieuwsbrief wijkagent (december 2011)

logo-politie-260x220Sinds woensdag 28 september is het ook op politiebureau Zevenkamp mogelijk om 3D-aangifte te doen. Door het gebruik van 3D kan de politie mensen sneller en efficiënter helpen en zijn de bureaus ook langer geopend.

Afgelopen maanden zijn diverse politiebureaus in de regio Rotterdam-Rijnmond omgebouwd tot een 3D-locatie. Sinds woensdag 28 september is bureau Zevenkamp er als nieuwe 3D-locatie bijgekomen.

Lees meer: Politiebureau Zevenkamp nu 3D-locatie

logo-politie-260x220Buurtagent Mireille van der Waal heeft in een eerdere nieuwsbrief beloofd u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en gebeurtenissen op en nabij het Nessestrand.

Zoals u wellicht heeft vernomen is er behoorlijk wat media-aandacht geweest voor dit gebied. De deelgemeente heeft het verzoek ingediend bij de gemeenteraad om het gebied alcoholvrij te maken. En dat is goedgekeurd! Wij als politie juichen dit initiatief toe en gaan hierop handhaven.

Lees meer: Nieuws van de buurtagent (juli 2010)

logo-politie-260x220Buurtagent Mireille van der Waal geeft in een brief aan de bewoners toelichting op het komende strandseizoen.

Beste bewoners van Nesselande,

Binnenkort zal het strandseizoen weer van start gaan. De situatie op het strand is dit jaar weer anders dan vorig jaar. We hebben een winkelcentrum erbij en de nood winkels zijn weg. Vorig jaar zijn er gelukkig geen noemenswaardige incidenten gebeurd en konden we spreken van een rustig verlopen strandseizoen.

Lees meer: Brief buurtagent over strandseizoen

logo-vrrBrandweer Rotterdam-Rijnmond voert in maart 2010 in de wijk Nesselande een onderzoek uit naar de samenhang tussen in woningen aangebrachte preventieve voorzieningen en het minder hoeven uitrukken door de brandweer.

Relatief weinig uitrukken naar Nesselande
De woningen in de wijk Nesselande moeten voldoen aan het Bouwbesluit 2003. Dat houdt in dat zij verschillende brandpreventieve voorzieningen moeten hebben, zoals bijvoorbeeld goed geplaatste en functionerende rookmelders. De brandweer wil meer inzicht in wat het effect is van de aanwezigheid van deze preventieve maatregelen in deze woningen op de veiligheidszorg van de brandweer.

Lees meer: Brandweer onderzoekt effect rookmelders

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart