Sidebar

16
wo, juni

Internationale belangstelling voor de BSN

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
logo-bsnWerd begin 2009 een delegatie uit Namibië ontvangen, het eind van het jaar wordt afgesloten met nog meer buitenlandse bezoekers.

Op 26 november werd, in het kader van een uitwisselingsprogramma, een groep van ongeveer 15 Tsjechische social workers binnen de BSN rondgeleid door BijDeHand. Social worker staat in Tsjechië ook voor kinderopvang, hetgeen daar in veel gevallen een kwestie van vrijwilligerswerk is. Men was zeer geïmponeerd.


Buurtwerk Alexander kwam op 4 december met een kleine delegatie uit Roemenië (inderdaad, tijdens het sinterklaasfeest) op bezoek, onder andere om te kijken hoe onze cliënten van Helias, volwassenen met een verstandelijke beperking, geïntegreerd zijn in de (BSN-) samenleving. Om 12.00 uur maakte de Sint daar zijn opwachting.
We kunnen zonder meer stellen dat zij hun ogen hebben uitgekeken bij deze typisch Nederlandse folklore. Met zichtbaar plezier gingen zij op de foto met onze 'Black Piets'. Ook de door suprises veroorzaakte puinhopen werden met vrolijke verbazing bekeken. Los daarvan waren ze vol lof over de mogelijkheden van de BSN, zowel onder als na schooltijd.

Op de valreep van dit jaar, op 9 december, ontvangen we een groep van 20 docenten uit het primair en voortgezet onderwijs uit Jordanië, die zich willen oriënteren op vernieuwend onderwijs. Naast de brede -community- school gaan zij ook kennis maken met het fenomeen daltononderwijs. De bezoekers zijn geselecteerd uit 1000 (!) gegadigden. We zorgen dus wel dat ze onder de indruk raken van wat de BSN te bieden heeft.

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart