Sidebar

16
wo, juni

Gele veiligheidshesjes voor leerlingen van basisschool Het Tangram

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

100921-tangram-hesjesOp dinsdagmiddag 21 september om 14:00 uur hebben alle kinderen van basisschool Het Tangram in Nesselande een geel veiligheidshesje uitgereikt gekregen. Met loeiende sirene heeft een ambulance de hesjes overhandigd waarna alle 670 kinderen het naastgelegen sportveld geel kleurden.

Onderzoek, maar ook de ervaring heeft aangetoond dat kinderen in het verkeer slecht zichtbaar zijn. Met name in de maanden oktober tot en met maart. De lange donkere dagen in deze maanden tezamen met de slechtere weersomstandigheden zorgen voor een onveiligere verkeerssituatie dan op een heldere zomerse dag. Het dragen van het veiligheidshesje draagt bij aan de veiligheid op straat en in het verkeer.

Middels het dragen van de veiligheidshesjes tijdens schooluitjes, verplaatsingen van A naar B (denk aan BSO, schoolzwemmen e.d.) zijn de kinderen optimaal zichtbaar in het verkeer, OOK op grote afstand.
De school zal de kinderen erop wijzen om de veiligheidshesjes van SafetyforKids verplicht te dragen tijdens schooltijd wanneer er wordt deelgenomen aan het verkeer. Ook de ouders/verzorgers dienen de kinderen bedachtzaam te maken van het veiligheidsgevoel, zodat de kinderen zullen inzien dat het dragen van de veiligheidshesjes in het verkeer niet alleen tijdens schooluren noodzakelijk is, maar ook daarbuiten.
Het uitreiken van de veiligheidshesjes is een initiatief van SafetyforKids.

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart