Sidebar

29
do, juli

Brede School Nesselande

logo-schoolkerkdienst-260x220Afgelopen zondag 4 november is er in de basisschool Het Spectrum een schoolkerkdienst gehouden. Het thema van deze dienst was "En wie ben jij"

Mevrouw Van Oosten van het Spectrum (adjunct-directeur) opende de dienst, en Christiaan Schuurman vertelde het Bijbelverhaal aan de kinderen. In de week voor de kerkdienst hebben alle klassen van Het Spectrum aan het thema gewerkt en in de kerkdienst werden alle tekeningen en werkjes tentoongesteld.

Lees meer: Schoolkerkdienst Het Spectrum

logo-passe-partout-260x220Basisschool Passe-Partout houdt vrijdag 21 september een fancy fair om geld in te zamelen voor het nieuwe schoolplein. Daarnaast is een deel van de opbrengst bestemd voor stichting Kika.

De fancy fair wordt gehouden in en om het schoolgebouw aan het Marcel Duchampplein (Kindcluster 2) in Rotterdam-Nesselande. Er valt van alles te beleven voor kinderen. Zo is er een springkussen en zijn er diverse spellen en activiteiten te doen: van een bibberspiraal tot de bingo; van stoelendans tot fotolijstjes knutselen. Ook lopen er een ballonnenartiest en een jongleur rond.

Verder kunnen de kinderen verkleed op de foto. Van de leerkrachten zijn er al foto's, maar dan uit hun kindertijd. Wie goed raadt wie er op de kiekjes op de fotowand staan, maakt kans op een prijs.

Lees meer: 21 september: fancy fair bij Passe-Partout

kinderburgemeester-260x220

Woon je in Nesselande en weet je wat belangrijk is voor kinderen in de wijk? Dan ben jij misschien de kinderburgemeester die we zoeken!

Nesselande krijgt een kinderburgemeester! Dat is een kind dat in Nesselande woont en namens alle kinderen van Nesselande vragen stelt en voorstellen doet aan de bestuurders van de deelgemeente Prins Alexander.

Op donderdag 31 mei begint de zoektocht naar een kinderburgemeester. De kinderen uit de bovenbouw van de drie basisscholen in Nesselande hebben dan een hele leuke middag met Sebastiaan van Wulff (o.a. bekend van Spangas!), een verhalenverteller, zangeres Thirza. Natuurlijk krijgen de kinderen ook heel veel informatie over wat je allemaal kunt doen als kinderburgemeester.

Lees meer: Kinderburgemeester van Nesselande, iets voor jou?

kunstwerk-10jaar-hetspectrum

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van basischool Het Spectrum is een kunstwerk tot stand gekomen. Met als thema "Welke kleur geef jij aan de wereld?" hebben 650 kinderen met Kunstenares Ivonne van den Nieuwendijk in 10 dagen een kunstwerk van 10 meter lang en met onderdelen van 10 x 10 cm gemaakt.

Het kunstwerk is geplaatst in een van de trappenhuizen van kindcluster 1 van Brede School Nesselande.

Over de totstandkoming van het kunstwerk is ook een film gemaakt door Wendy Teeuwen.

Lees meer: Kunstwerk voor 10 jaar Het Spectrum

110909-toverkunst-openingOp 9 september 17.00 uur 's middags tot 19.00 uur 's avonds zal de officiële opening van Kindercentrum Toverkunst in Nesselande, van Kinderopvang BijDeHand, plaatsvinden. De opening wordt op geheel eigen wijze gevierd. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Toverkunst verhuisde twee maanden geleden naar het nieuwe pand waarin acht groepen hele dagopvang, twee peuterspeelzalen en acht groepen buitenschoolse opvang gehuisvest zijn. Hiermee is Toverkunst het grootste kindercentrum in Rotterdam. Om dat heuglijke feit te vieren, wordt Toverkunst officieel op vrijdag 9 september geopend in het prachtige pand aan de Marcel Duchampplein 130 in Nesselande.

Lees meer: Feestelijke opening Kindercentrum Toverkunst 9 september!

logo-bsn-260x220In augustus 2011 wordt er aan de boulevard van de wijk Nesselande een driedaags culinair, cultureel festival georganiseerd, genaamd CuliNESSE. Dit festival is een initiatief van evenementenbureau Vivre Productions en de gemeente Rotterdam.

In de aanloop naar het festivial beschilderen kinderen van de BSO-locaties van BijDeHand de buitenkant van de al geplaatste zeecontainers en zij zullen in een later stadium ook de binnenkant ervan onder handen nemen.

Lees meer: Goede Doelen Lunch voor Stichting DaDa op 10 juni

logo-passe-partout-260x220Op woensdag 30 maart houdt Passe-Partout een open dag voor ouders die de komende tijd een basisschool voor hun kind moeten uitkiezen. Zij zijn tussen 09.00 en 11.00 uur (open inloop) van harte welkom in het gebouw van kindcluster 2 aan het Marcel Duchampplein 802 in Rotterdam-Nesselande. De kinderen mogen meekomen.

Tijdens een rondleiding krijgen ze te zien en te horen waar de school voor staat en hoe het eraan toegaat. Er is volop ruimte om vragen te stellen. Ouders krijgen van leerkrachten uitleg over de lesmethodes en het reilen en zeilen op school. Leerlingen en ouders vertellen wat hun ervaringen zijn.

Lees meer: Open dag basisschool Passe-Partout

bsn-kc2-opendagOp woensdag 16 maart zet de Katholieke basisschool Het Tangram haar deuren weer wagenwijd open. Deze Daltonschool ligt in de Rotterdamse nieuwbouwwijk Nesselande.

Samenwerken, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid: daar draait het om bij Dalton. Ruim honderd jaar geleden bracht de grondlegster van het Daltononderwijs, Helen Parkhurst, haar onderwijsideeën voor het eerst in de praktijk in de plaats Dalton in de staat Massachusetts (VS). In 1928 werd het Daltonplan voor het eerst toegepast op een Nederlandse school. De laatste jaren zit het Daltononderwijs in de lift. En dat is geen wonder, want het sluit goed aan op de eisen en verwachtingen van de maatschappij. Anno 2011 zijn meer dan 400 scholen lid van de Nederlandse Dalton Vereniging.

Lees meer: Rondleiding door de kinderen tijdens open dag bij Daltonschool in Nesselande

logo-bsn"Kom dat zien, kom dat zien!"

De brede school medewerkers in Nesselande organiseren op dinsdag 1 maart 2011 tussen 13.00 uur tot 16.00 uur weer een spetterende vakantieactiviteit. Tijdens de Voorjaarskermis is er van alles te doen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Springkussens, oud-Hollandse spelletjes en nog veel meer! Kom snel je strippenkaart kopen voor maar €2,- in de Brede School Nesselande bij het kantoor van de Brede school medewerkers (kantoor naast de balie/bar) op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 13.30 uur en 17.00 uur.

Lees meer: Voorjaarskermis bij de BSN

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart