Sidebar

07
vr, mei

Wegwerkzaamheden doorgaande wegen in Nesselande in 2011 en 2012

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

110817-LvAGOp 1 september start de definitieve afwerking van een aantal doorgaande wegen in Nesselande. Dit duurt tot in 2012. Het werk is echter gefaseerd en begint met de aanleg van het kruispunt Laan van Avant-Garde met de Wollefoppenweg. Deze kruising is eind oktober gereed.

Aan beide zijden van de Laan van Avant-Garde komt een vrijliggend fietspad met een voetpad. Daarnaast komt er ter hoogte van de Wollefoppenweg in de Laan van Avant-Garde een opstelplek voor het afslaande verkeer.

Het kruisende fietsverkeer op de Laan van Avant-Garde met de Wollefoppenweg gaat straks over een verhoogd plateau, net zoals bij onder andere de Cesar Domelastraat.

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk uitgevoerd zonder wegafsluitingen. De afsluitingen en omleidingen die desondanks nodig zijn worden met de bekende gele borden van te voren aangegeven.

Omleiding doorgaand auto- en fietsverkeer
Om het werk te kunnen maken wordt het verkeer beurtelings in één richting omgeleid: eerst wordt het verkeer in de richting van de Brandingdijk en daarna het verkeer in de richting van de Hoofdweg/A20 omgeleid, afhankelijk van welke weghelft aangepakt wordt. Tijdens de werkzaamheden op of aan het fietspad in de Laan van Avant-Garde worden de fietsers en voetgangers naar de overzijde van de weg geleid. Aan het eind van het werk wordt gedurende korte tijd (een weekend) het gehele wegvak afgesloten om de toplaag naadloos te kunnen aanbrengen. De exacte omleidingen en de data waarop deze gelden staan op de bekende gele borden langs de kant van de weg en op de website www.rotterdam.nl/nesselande.

Afsluiting Wollefoppenweg 1 t/m 27a; omleiding fietsers, voetgangers en auto's
De afslag richting de Wollefoppenweg 1 t/m 27a is in de eerste fase van het werk volledig afgesloten om het verhoogde plateau van de kruising aan te kunnen leggen. De fietsers over de Wollefoppenweg worden omgeleid via het Jan Wilspad. Voor auto's is gedurende deze fase de fietssluis opengesteld aan het begin van de Wollefoppenweg bij de Groeneweg.

Bereikbaarheid Wollefoppenweg 27b t/m 39
Voor het bestemmingsverkeer voor de nrs 27b t/m 39 is geen omleiding mogelijk. Hierdoor moeten de werkzaamheden in het verkeer uitgevoerd worden. Zo nu en dan een is een korte stremming nodig. Deze mag echter niet langer duren dan een halve werkdag. De betreffende bewoners krijgen hierover van te voren informatie.

Bereikbaarheid Cesar Domelastraat
Op de Laan van Avant-Garde moet ter hoogte van de Cesar Domelastraat nog een toplaag asfalt aangelegd worden. Dit gebeurt in de laatste fase van het werk aan de kruising tijdens de weekendafsluiting.

Overige werkzaamheden
Aansluitend op het werk aan de kruising wordt ook op andere wegen gewerkt. Het gaat daarbij onder andere over (globaal in volgorde van aanpak) de Cypruslaan, de Laan van Dada, Laan van Magisch Realisme, de Laan van Avant-Garde en de Corsicalaan. De informatie daarover is op de site te vinden zodra daarover meer bekend is: www.rotterdam.nl/nesselande.

Overlast
Helaas is niet te voorkomen dat er overlast ontstaat tijdens deze werkzaamheden. Door zo kort mogelijke omleidingen te realiseren, te faseren waardoor niet alles tegelijk open ligt, zo min mogelijk 's nachts te werken en de omgeving van het werk zo goed moegelijk op orde te houden trachten we de overlast te minimaliseren. Weersinvloeden en andere onvoorziene omstandigheden kunnen het werk en daarmee de planning echter verstoren.

Meer informatie:

  • bewonersbrief projectorganisatie Nesselande : "Werkzaamheden kruispunt Wollefoppenweg - Laan van Avant-Garde" (17 augustus 2011 | 184)
  • website gemeente Rotterdam : www.rotterdam.nl/nesselande

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart