Sidebar

06
do, mei

Wegwerkzaamheden aan de doorgaande wegen van Nesselande

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

laan-van-dada-260x220De bebouwing van Nesselande is voor het grootste deel gerealiseerd en dat betekent dat de doorgaande wegen nu ook afgemaakt kunnen worden. Dat dit niet eerder gebeurt heeft te maken met het relatief vele bouwverkeer dat nog over de wegen reed.
In 2011 is al gewerkt aan een paar straten: de kruising van de Siciliëboulevard – Wollefoppenweg – Christiaan Diorstraat, de Cypruslaan en de Laan van Avant Garde ter hoogte van de kruising met de Wollefoppenweg. In 2012 ondergaat het grootste deel van de rest van de doorgaande wegen deze grondige opknapbeurt. In dit artikel krijgt u inzage in de planning en de werkwijze bij de aanpak van de werken in april en mei op de Laan van Dada en een gedeelte van de Laan van Avant-Garde.

Al eerder is een globaal plan bekend gemaakt dat bestond uit 11 fases, waarvan de eerste twee in 2011 afgerond zijn.
Nu we voor de start van de resterende fases staan, is het werk verder uitgewerkt en is ontdekt dat het werk slimmer aangepakt kan worden. Hiermee wordt bereikt dat er voldoende ruimte is voor de evenementen en mogelijk hoeft er niet in de bouwvakvakantie gewerkt te worden. Dit laatste is beter voor de badgasten en het geeft minder overlast voor de bewoners tijdens de vakantie. Hieronder volgt een gedetailleerde uiteenzetting van de faseringen.

Laan van Dada in april – mei
Vanaf begin april gaat de Laan van Dada op de schop. Er is al begonnen met het aanbrengen van de parkeervakken, de definitieve bermen en het fietspad aan de kant van de Wollefoppenweg. Tijdens dit werk kan het autoverkeer gewoon in twee richtingen blijven rijden. Van 2 t/m 5 april gaat vervolgens de Laan van Dada dicht van het metro-eiland richting de rotonde met de Laan van Avant-Garde. Het Marcel Duchampplein blijft vanaf de Laan van Avant-Garde bereikbaar. Autoverkeer dat via het metro-eiland naar de Laan van Avant-Garde moet wordt via de Siciliëboulevard en de Brandingdijk omgeleid. Tijdens deze afsluiting vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats voor de aanleg van de parkeervakken en de berm aan de kant van het plein. De verdere aanleg van de parkeervakken kan daarna plaatsvinden, waarbij het verkeer weer in twee richtingen over de Laan van Dada rijdt.

Parkeervakken langs Laan van Avant-Garde in fases afgesloten en opgeknapt
Tegelijk met dit laatste werk, dus in april tot begin mei, wordt langs de Laan van Avant-Garde gewerkt aan de kant van van de even huisnummers 300 t/m 400. Dit werk vindt plaats tussen de twee rotondes op de kruisingen van de Laan van Avant-Garde met de Laan van Dada en de Laan van het Surrealisme.
Hier wordt naast de rijbaan gewerkt aan het herstellen van de parkeerplaatsen. In drie fases worden deze parkeervakken afgesloten en vervolgens in orde gemaakt. Bewoners hebben hierover een brief gehad.
Fietsers kunnen in twee richtingen blijven passeren en de scholen en de hockeyvereniging aan het Marcel Duchampplein blijven ook bereikbaar vanaf de Laan van Avant Garde.

Tweede afsluiting Laan van Dada
In de periode van 7 t/m 11 mei vindt de tweede afsluiting van de Laan van Dada plaats. Het gaat daarbij om hetzelfde deel, tussen de Metro-bruggen en de toegang naar het Marcel Duchampplein. Ook dan kan het autoverkeer weer in één richting passeren: vanaf de rotonde richting de metro-bruggen. Verkeer vanaf het Marcel Duchampplein kan wèl in twee richting wegrijden.

Afsluiting rotonde Laan van Dada – Laan van Avant-Garde
Aansluitend aan het werk op de Laan van Dada gaat het werk verder op de rotonde. Omdat deze van groot belang is voor het doorgaande verkeer, zal hiervoor in de nacht en in het weekend gewerkt worden. Vanaf vrijdagavond 11 mei 21:00 uur tot en met zondag 13 mei vindt het werk aan de rotonde plaats. Omdat er dan toch geen doorgaand verkeer mogelijk is op de Laan van Avant-Garde en de Laan van Dada, worden ook de noordelijke rijbaan van de Laan van Dada en beide rijbanen van de Laan van Avant-Garde tot aan de rotonde bij de Laan van het Surrealisme van een toplaag voorzien. De werkzaamheden aan de rotonde stonden oorspronkelijk gepland in een weekend in juni, dus wordt hier een belangrijk voordeel mee gehaald (ijs en weder dienende uiteraard). Verkeer dat van en naar het Marcel Duchampplein moet, kan via de zuidelijke rijbaan op de Laan van Dada, hier is één rijbaan beschikbaar dus er kan enige vertraging ontstaan.

Verdere werkzaamheden aan de hoofdontsluiting
Over de overige werkzaamheden in de Laan van Avant-Garde, Laan van Magisch Realisme en de Corsicalaan wordt u later geïnformeerd.

Meer informatie:

  • bewonersbrief projectorganisatie Nesselande : "Wegwerkzaamheden aan de doorgaande wegen, afsluitingen Laan van Dada, delen Laan van Avant-Garde en de rotonde Laan van Avant-Garde / Laan van Dada" (21 maart 2012 | 193)
  • website gemeente Rotterdam : www.rotterdam.nl/nesselande

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart