Sidebar

07
vr, mei

File Brandingdijk en knip in Cypruslaan?

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

verkeersbord-brandingdijkDe werkgroep verkeer van WONIO wil u graag op de hoogte houden van haar activiteiten. Op dit moment zijn er nieuwe ontwikkelingen te melden over de Brandingdijk en de Cypruslaan.

Brandingdijk
Sinds de nieuwe aansluiting van de N219 op de A12 gerealiseerd is, staan er files op de Brandingdijk richting de rotonde op de provinciale weg N219. De provincie is bezig om dit verkeersknelpunt op te lossen, maar dit nog wel enige tijd kan duren. Daarom vragen bewoners en de werkgroep Verkeer van WONIO al enige tijd aandacht voor ongewenst en gevaarlijk verkeersgedrag van automobilisten in deze file. Zo wordt geprobeerd de file te vermijden door (hard) over de parallelweg van de Brandingdijk te rijden, en dit leidt tot irritaties bij andere weggebruikers en langere wachttijden op de hoofdrijbaan.

De deelgemeente heeft onlangs een verkeersbesluit genomen waardoor uitsluitend bestemmingsverkeer op de parallelweg toegestaan is. Op basis van dit besluit kunnen bewoners (van Brandingdijk en werkgroep Verkeer) automobilisten aanspreken op hun gedrag met verwijzing naar het verkeersbord. Het verkeersbesluit ligt (o.a. bij WONIO) tot 17 januari ter inzage.

Cypruslaan
De werkgroep Verkeer heeft in samenwerking met de deelgemeente een enquête opgesteld over verkeersveiligheid in de Cypruslaan. Hierin wordt bewoners o.a. om hun mening gevraagd over het 'knippen' van de Cypruslaan, waardoor doorgaand autoverkeer door deze straat onmogelijk wordt.

Bij bewoners tussen Brandingdijk en Menorcalaan wordt de enquête huis-aan-huis bezorgd en zonodig opgehaald. Voor geïnteresseerden is de enquête ook op Nesseweb in te zien en in te vullen. De uiterste inleverdatum is overigens aangepast naar vrijdag 27 januari 2012.
Zodra de resultaten van de enquête bekend zijn, zal de deelgemeente een bewonersavond organiseren om de uitkomsten te bespreken.

De werkgroep Verkeer is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart