Sidebar

07
vr, mei

Elektrisch rijden in Rotterdam, ook zichtbaar bij u in de buurt

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-rotterdam-elektrisch-260x220Het is mogelijk dat er bij u in de straat oplaadpunten worden geplaatst voor elektrische auto's. De gemeente streeft er naar om eind 2014 zo'n 1000 oplaadpunten in de stad Rotterdam te hebben.

Elektrisch vervoer is schoon, stil en zuinig. Dat is goed voor de leefbaarheid in de stad en de gezondheid van mensen. Daarom wil de gemeente Rotterdam de introductie van deze vervoersvorm graag versnellen. Zo wordt er een basisnetwerk aangelegd met elektrische oplaadpunten op logische punten waar bezoekers met elektrische auto's komen. Daarnaast kan iedereen met een elektrische auto een beroep doen op een subsidieregeling voor oplaadpunten in de buurt van hun woning.

Op alle parkeerplaatsen voor oplaadpunten die zich op de openbare weg bevinden mag alleen geparkeerd worden door elektrische oplaadbare auto's die daar aan het opladen zijn. Iedereen die een elektrische auto heeft mag daar zijn auto opladen. Dit kan dus effect hebben op het parkeergedrag in een straat, want als de elektrische auto weg is of opgeladen is mag er geen gewone auto parkeren. De deelgemeente zal de aanvragen daarom zoveel mogelijk coördineren en binnen de stedelijke spelregels proberen vraag en aanbod zo optimaal mogelijk af te stemmen. Snelle aanvragers hebben dus het voordeel dat er een openbaar oplaadpunt dicht bij hun huis komt, maar die zijn dus wel voor algemeen gebruik en alleen als er opgeladen wordt.

Subsidie
De gemeente biedt subsidies aan voor de aanschaf van uw eigen oplaadpunt en het stroomgebruik van het eerst jaar. Heeft u geen eigen terrein? Dan kunt u een oplaadpunt aanvragen. De gemeente plaats deze dan in principe tot maximaal 250 meter van uw huis.

Parkeren
Deze oplaadpunten op straat en in (gemeentelijke) parkeergarages zijn niet op kenteken gereserveerd. In Rotterdam kan iedereen met een elektrische auto gebruik maken van deze oplaadpunten. De oplaadvakken mogen alleen gebruikt worden door elektrische auto's (met een stekker).

Informatie
Mocht u meer informatie willen hebben over de subsidieregeling of de achtergrond van elektrisch rijden in de gemeente Rotterdam, kijk dan op www.rotterdam.nl/elektrischrijden. Heeft u al een elektrische auto en wilt u weten of er op uw route oplaadpunten beschikbaar zijn, kijk dan op www.oplaadpalen.nl.

Nesselande
Op dit moment vindt u de oplaadpunten in Nesselande op de volgende locaties:

  • Menorcalaan 30 (3059 XK)
  • Kretalaan 12 (3059 XL)

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart