Sidebar

29
do, juli

Openbaar vervoer

logo-wijkbus-alexanderDe Wijkbus is een vrijwilligersorganisatie met 7 bussen die op werkdagen binnen de Deelgemeente Prins Alexander bewoners vanaf 55 jaar en mindervaliden vervoert van deur tot deur. Helaas is rolstoelvervoer niet mogelijk, wel kan een eventuele rollator mee in de bus. Door financiële ondersteuning van de deelgemeente, SozaWe, sponsoren en donaties kan de Wijkbus al 24 jaar haar vervoer aanbieden aan de deelnemers van de Wijkbus.

Bent u nog niet bekend met de Wijkbus en wilt u kennismaken met ons?
Dat kan op zaterdag 16 april tussen 10.00 en 16.00 uur. Wij vervoeren u dan GRATIS vanaf uw huisadres in Nesselande naar de BeWoonersbeurs en weer terug. Op de BeWoonersbeurs zelf kunt u meer informatie krijgen bij onze stand.

Lees meer: Gratis kennismaken met Wijkbus Alexander

logo-ov-chipkaartVanaf 11 februari 2010 is de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs in de Rotterdamse regio. Voor het opladen en controleren van saldo kunt u natuurlijk terecht bij de automaten in het metrostation, maar om bijvoorbeeld 'bestellingen' uit de webwinkel van de OV-chipkaart op te halen kunt u terecht bij een ophaalpunt.

Lees meer: OV-chipkaart opladen in Nesselande

logo-retVanaf 13 december heeft het openbaar vervoer een nieuwe dienstregeling. De metro naar Nesselande blijft over dezelfde sporen rijden, maar wordt voortaan (de gele) Metrolijn B genoemd i.p.v. Calandlijn. Op donderdag, vrijdag en zaterdag doet de nachtbus B1 voortaan ook metrostation Nesselande aan.

Connexxion-buslijn 175 gaat vaker rijden (doordeweeks overdag elk half uur), rijdt in Nesselande over de boulevard en rijdt in de ochtendspits en ’s middags via de Hoofdweg door tot station Rotterdam Alexander.

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart