Sidebar

26
zo, sept

Zevenhuizerplas

120424-pzh-zevenhuizerplas-260x220De Provincie Zuid-Holland heeft borden met uitgebreide informatie geplaatst rondom de Zevenhuizerplas. Op het strand in Nesselande staan 7 borden.

Aanleiding voor de plaatsing is de taak van de provincie om over de zwemwaterkwaliteit te communiceren. De deelgemeente heeft hierop gereageerd met het verzoek om alle overige borden die er nu staan met ge- en verboden, daar ook in op te nemen, zodat er nog maar 1 soort bord is waar alles op staat en terugkomt rond de hele plas.

Lees meer: Nieuwe informatiepanelen langs Zevenhuizerplas

120315-rode-blauwalgNa meldingen over een 'vies drijvend goedje' op de Zevenhuizerplas is het Hoogheemraadschap, op verzoek van de deelgemeente Prins Alexander, ter plaatse geweest voor inspectie. Tijdens de controle is er in de noordwestelijke hoek van de Zevenhuizerplas rode Blauwalg geconstateerd. Geadviseerd wordt contact met het water en aangespoelde algen te voorkomen en honden en andere dieren weg te houden bij de waterlijn.

Ter voorbereiding op het zwemseizoen zal het Hoogheemraadschap vanaf half april monsters nemen van het zwemwater. Tot die tijd zullen zij visueel de zaak in de gaten houden en waarschuwen via hun website. Op 1 mei start officieel het zwemwaterseizoen en zal de Provincie Zuid-Holland het stokje overnemen tot 1 oktober. Eventuele waarschuwingen vinden dan plaats via borden langs de plas en via rode vlaggen bij een bemande strandwacht.

Lees meer: (Rode) Blauwalg gesignaleerd in Zevenhuizerplas

120401-alcoholverbod-nesselande-260x220Met ingang van zondag 1 april 2012 geldt weer een alcoholverbod in de (badplaats) Nesselande. De maatregel geldt onder meer voor een gebied dat omvat: het winkelplein, het strand, Kretalaan, Siciliëboulevard, Kosboulevard, Corsicalaan en het metrostation. Het alcoholverbod geldt tot 1 oktober van dit jaar.

Het alcoholverbod betekent dat men in de aangegeven openbare gebieden geen alcohol tot zich mag nemen of geopend bij zich mag hebben. Het verbod geldt uiteraard niet op terrassen van horecagelegenheden of binnen afgebakende evenemententerreinen.

Lees meer: Alcoholverbod strand Nesselande

111013-grenswijziging-zevenhuizerplasTen behoeve van de ontwikkeling van Nesselande is er op 11 november 1994 een convenant gesloten tussen de gemeente Rotterdam en de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle, nu Zuidplas, betreffende de tijdelijke en definitieve gebiedsoverdracht.

Voor de realisatie van Nesselande en de aanleg van de Zevenhuizerplas is de gemeentegrens in eerste instantie verder teruggelegd dan dat dit in de definitieve situatie nodig is. Dit om de ontwikkeling van Nesselande en de Zevenhuizerplas mogelijk te maken. In het convenant zijn afspraken gemaakt over deze tijdelijke grenswijziging alsook over de definitieve grenswijziging die zou volgen na de realisatie van de bufferzone, lees de Zevenhuizerplas en de woonwijk Nesselande.

Lees meer: Grenswijziging Zevenhuizerplas ter inzage

110917-beach-clean-upAWARE: 'Aquatic World Awareness, Responsibility and Education' oftewel "neem je verantwoordelijkheid aan en onder water". Zes miljoen ton afval komt ieder jaar in 's werelds oceanen terecht en laten iedere dag een spoor van vernieling achter op het onderwaterleven. Duikers hebben toegang tot de onderwaterwereld; zij kunnen helpen het afval te verzamelen om zo op een positieve manier verandering teweeg te brengen.

Op zaterdag 17 september aanstaande gaan duikers van Lucky Dive Center hun bijdrage leveren rond en in de Zevenhuizerplas (strand Nesselande) te Rotterdam aan een schonere wereld.

Lees meer: Schoonmaakactie op zaterdag 17 september in en om Zevenhuizerplas

spa-noordoever-1-260x220
foto: Jelte Dorenbos

U woont in Nesselande en waarschijnlijk kent u de Noordoever van de Zevenhuizerplas niet zo goed, tenzij u b.v. een jogger of een hondenuitlater bent. Toch zou u er een keer moeten gaan kijken. Deze Noordoever is tegelijkertijd met uw wijk Nesselande aangelegd. De bedoeling was enerzijds de creatie van een natuurgebied, en tegelijkertijd een recreatiegebied voor de bewoners van Nesselande, voor u dus.

Vooral kort na de aanleg zag het er schitterend uit. Wanneer u over het fietspad vanuit Nesselande langs de noordoever in westelijke richting fietste of liep, zag u aan de linkerkant een rij van 4 eilandjes met slikkige oevers, die door natuurstenen muurtjes tegen de golfslag van de Zevenhuizerplas beschermd werden.

Lees meer: De Noordoever van de Zevenhuizerplas

logo-deelgemeente-prins-alexander-260x220De lente en zomer zijn in aantocht en dat betekent dat het strand en de boulevard van Nesselande binnenkort weer druk bezocht gaan worden.

Tijdens het badseizoen van 2010 heeft de deelgemeente na een broeierige periode, in de tweede week van juli het alcoholverbod ingesteld en de aanwezigheid van organisaties, zoals politie, stadstoezicht en Roteb, verhoogd.

Al deze maatregelen tezamen zorgden ervoor dat het schoner en rustiger werd in de badplaats, waardoor de overlast voor bewoners, winkeliers en strandbezoekers sterk verminderde.

Lees meer: Het badseizoen gaat binnenkort weer van start!

zandzuiger-ceresBoskalis heeft onlangs besloten om de zandwinning in de Zevenhuizerplas te beëindigen. Zoals u wellicht gezien heeft is het zanddepot nabij de kruising van de boulevard en de Brandingdijk inmiddels ontmanteld en is de zandzuiger CERES afgevoerd.

Dit betekent dat de plas vanaf nu helemaal "vrij" is voor de watersporters.

100925-luckydivecenter-zevenhuizerplasOndank het wisselvallige weer was het zaterdag een drukte van belang op Strand Nesselande aan de Sicilië Boulevard te Rotterdam. In het kader van de internationale PADI AWARE Clean-up day was een grote groep duikers en vrijwilligers van Lucky Dive Center uit Rotterdam aanwezig om onder en bovenwater het strand een stuk schoner te maken.

Henk Koedijk, portefeuillehouder buitenzaken van de deelgemeente Prins Alexander, en Nicole Majoor waren aanwezig om de duikers de support van de deelgemeente over te brengen.

Lees meer: Strand Nesselande weer een stuk schoner

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart