Sidebar

29
do, juli

Sport

logo-deelgemeente-prins-alexander-260x220

Aan het Marcel Duchampplein (kindcluster 2) liggen 3 kunstgrasvelden. De 2 zuidelijke velden zijn in gebruik bij hockeyclub OMHC.

Het veld dat grenst aan het parkeerterrein en het schoolplein is een openbaar veld dat door iedereen gebruikt kan worden voor sport en spel. De deelgemeente heeft echter met OMHC afgesproken dat zij op de zaterdagen tijdens het hockeyseizoen een eerste recht van gebruik hebben.

Lees meer: Reserveringen OMHC voor openbaar kunstgrasveld

120701-wsvbuurman-karakusAfgelopen zondag 1 juli was het weer de jaarlijkse ledendag van watersportvereniging Buurman in Nesselande. Op deze ledendag ontvangt WSV Buurman haar leden, maar ook aspirant leden en andere geïnteresseerden in watersport op de Zevenhuizerplas voor een gezellige dag.

Er waren diverse activiteiten georganiseerd waaronder een zeilwedstrijd, windsurfclinics, optimistzeilen voor de jeugd en het momenteel steeds meer in zwang rakende SUPpen (stand up paddling).

Lees meer: Ledendag WSV Buurman met een feestelijk tintje

 

SupsupSUP staat voor Stand Up Paddle surfing en is de snelst groeiende watersport van dit moment.
Logisch, want het is leuk, makkelijk te leren en het is een complete training voor het hele lichaam.Met SUPpen sta je op een groot surfboard met een lange peddel in de hand en trotseer je het water.
Een uurtje peddelen is een complete work-out, waarbij je ook intensief je core traint.
Het is stimulerend en gezellig om dit in groepsverband te doen.
Of je nu al wat ervaring hebt of graag het suppen onder de knie wil krijgen, de shape-up lessen zijn ideaal om op een leuke en efficiënte manier in vorm te blijven.
Het is uitdagend en met de juiste instructies voor iedereen gemakkelijk te leren.
Lees meer: Stand Up Paddle surfing in Nesselande

logo-beach-hockey-nederland-260x200De wijk Nesselande staat tegenwoordig bekend om het drukke strand en de mooie boulevard. Het strand wordt voor verschillende sportevenementen gebruikt, zoals voor het jaarlijkse Beachsoccer- en Beachvolleybaltoernooi. Het zijn de sporten die iedereen wel kent, maar Fast Food Restaurant Verhage Nesselande gaat samen met Hockeyvereniging OMHC op 22 april van 11.30 uur tot 17.00 uur mensen kennis laten maken met een hele speciale sport, namelijk Beach Hockey.

Lees meer: Beach Hockey op zondag 22 april

logo-alexanderspelenOp Paaszondag 8 april organiseert Sportstimulering Prins Alexander, in opdracht van deelgemeente Prins Alexander, de Wijkspelen in Nesselande. De Wijkspelen zijn onderdeel van de Alexanderspelen, waarin buren, vrienden, straten en families kunnen strijden voor een plek in de knallende finale op zondag 20 mei 2012!

De kwalificatieronde van Nesselande zal in het teken staan van Pasen. Naast de sportactiviteiten vinden er diverse Paasactiviteiten voor kinderen plaats. Zo is er de mogelijkheid te strijden in een team bestaande uit 6 personen op het volleybalveld. Maar ook kun je jezelf met 2 vrienden in het zweet werken tegen 3 wijkgenoten op het voetbalveld. Tevens kun je je kunsten te tonen bij het Jeu de Boules en sjoelen. Zoals gezegd worden er daarnaast Paasactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Kinderen kunnen opzoek naar het verstopte gouden ei, een paasmasker maken of zich uitleven op de spelkussens.

Lees meer: Plezier en strijd tijdens de Wijkspelen in Nesselande

120512-nesseloopOp zaterdag 12 mei 2012 vindt de jaarlijkse Nesseloop plaats met start en finish bij winkelcentrum Boulevard Nesselande. Loopgroep Nesselande organiseert dit evenement in samenwerking met Sportstimulering Prins Alexander van de dienst Sport en Recreatie. Een deel van het inschrijfgeld wordt geschonken aan een goed doel. Er is dit jaar gekozen voor Buddies.nu.

Nesselanders lopen voor fun en gezondheid
Nesselanders vinden we elk weekend in grote getale hardlopend rond de plas. Deze recreatieloop in het watergebied van Nesselande/Zevenkamp is het moment om je krachten te meten en loopvrienden en -vriendinnen te ontmoeten. De start is bij het evenementengebied aan het einde van de boulevard (Kretalaan) en loopt via de Zevenhuizerplas naar de finish bij het winkelcentrum aan de Siciliëboulevard. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 7 km of 14 km.

Lees meer: Ren mee voor Buddies.nu bij de 6e editie van de Nesseloop

logo-trackstars-bbb-runsTrackstars Nesselande nodigt wijkbewoners uit voor de eerste van de 3 BBB-Runs in Nesselande. De Barbaric Run, een leuke uitdagende prestatieloop voor jong en oud, getraind en ongetraind, vindt plaats op zaterdag 19 november om 15.00 uur en 15.15 uur. De Barbaric Run is een crossloop.

Het parcours van de eerste van de 3 BBB-Runs, de Barbaric Run, is over ongebaande paden in het Waterland en het Evenemententerrein. De tweede (Beach Run) en derde (Barefoot Run, inderdaad op blote voeten) zijn ook op of gedeeltelijk op het strand en gedeeltelijk over gras nabij het strand van Nesselande.

Lees meer: BBB-Runs: Barbaric Run op zaterdag 19 november

Meer artikelen...

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart