Sidebar

07
vr, mei

Gospelkoor in De Kristal voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

120917-gospelkoor-260x220De gospelmuziek werd geboren in de katoenvelden van de zuidelijke staten van de USA. U hebt vast wel eens gehoord van Mahalia Jackson? Zij wordt algemeen gezien als 'de koningin van de gospelmuziek'. Gospel is religieuze muziek die sterk beïnvloed werd door de ritmische muziek uit Afrika.

Het gospelkoor in De Kristal is voor iedereen die houdt van zingen en de sfeer van de gospelmuziek wel eens wil proeven. Het is geen religieus koor, iedereen kan meedoen. Liedjes die gezongen kunnen worden zijn; Oh Happy Day, This Little Light of Mine en Down By The River side.

Doe mee want zingen verhoogt de weerstand en is goed tegen stress. Dit blijkt uit onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit van Frankfurt. Zingen is ook zeer populair onder amateurs. Nederland telt zo'n zeshonderdduizend amateur-zangers en tienduizend koren.

Docent Dian Denneboom
De workshop wordt gegeven door Dian Denneboom. Zij is geboren in Suriname en groeide op in Nederland. Als dochter van een bekende Surinaamse soulzanger kon het haast niet uitblijven, dat zingen ook haar passie bleek te zijn. Dian groeide op in de kerk en hoewel ze zelf ook graag op de bühne staat, trad zij wat de muziekstijl betreft niet in haar vaders voetsporen. Haar muziekinteresse is zeer uitgebreid en gospel is haar grote passie. Zij heeft de afgelopen 12 jaar veel bands en koren geleid en verzorgt sinds 3 jaar gospelworkshops op scholen, bedrijven en verenigingen. Haar workshops zijn gezellig en je gaat happy naar huis.

Inschrijven
U kunt telefonisch inschrijven via telefoonnummer (010) 251 89 88 of via de website van CurZus&Zo.
Ook voor het laatste nieuws over alle cursussen en de workshop kunt u op de website terecht.

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart