Sidebar

16
wo, juni

Gedichtendag 2012 voor kinderen in Cultureel Centrum Orion

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-gedichtendag-260x220In 2011 werd voor het eerst een gedichtendag voor kinderen gehouden. Op zaterdagmiddag 28 januari 2012 gaat dat opnieuw gebeuren. Ditmaal staat de rivier de Rotte centraal. Rond dit thema is een poëziewedstrijd georganiseerd voor de groepen 5 t/m 8 van basisscholen die in de nabijheid van de rivier de Rotte gelegen zijn. Er wordt deelgenomen door basisscholen in de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander en de dorpen Bleiswijk, Moerkapelle en Bergschenhoek (in Nesselande doet OBS Passe-Partout mee).

Op dit moment wordt een voorwedstrijd gehouden op de basisscholen. Uit deze voorwedstrijden komen de beste 150 gedichten die door een vakjury zullen worden beoordeeld. De makers van de 10 beste gedichten van de groepen 5/6 en de 10 beste gedichten van de groepen 7/8 plaatsen zich voor de finale op 28 januari a.s. Dan worden de gedichten voorgedragen en bepalen uiteindelijk de inhoud en de voordracht van het gedicht de winnaars. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de tekeningen die gemaakt zijn bij de gedichten en wordt de meest poëtische basisschool van 2012 bekend gemaakt.

Het middagprogramma op zaterdag 28 januari a.s. zal in Cultureel Centrum Orion aan de Wollefoppenweg in de Rotterdamse wijk Zevenkamp worden gehouden.

Om 13.00 uur wordt een start gemaakt met het programma en om 15.00 uur begint de finale van de poëziewedstrijd. De poëziemiddag zal muzikaal worden ondersteund. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

In de maand januari is nieuws over de activiteiten van de gedichtendag op de voet te volgen op de website van Stichting Suena a Más (www.suena-a-mas.nl). Sponsors van de gedichtendag 2012 zijn McDonalds en HEMA. Het is nog niet bekend of dit evenement financieel zal worden ondersteund door de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander en gemeente Lansingerland.

Contactgegevens organisator:
Stichting Suena a Más (contactpersoon Ron Koldenhof)
Website: www.suena-a-mas.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: (06) 28 47 65 60

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart