Sidebar

26
zo, sept

Recreatie (algemeen)

logo-kunstwerkaandewinkelEen initiatief van kunstliefhebbers in Nesselande is begin van dit jaar uitgegroeid tot een succesvolle buurtgalerie "KunstWerk aan de Winkel". Bekende en minder bekende kunstenaars hebben de gelegenheid gehad om te exposeren en hun tentoonstellingen waren druk bezocht. Inmiddels kruipt het bloed waar het niet gaan kan bij de werkgroep en verheugen zij zich om de wijkbewoners mede te delen dat Corio, de eigenaar van het winkelcentrum, opnieuw toestemming heeft gegeven om de organisatie op zich te nemen.

Lees meer: KunstWerk aan de Winkel opent opnieuw haar deuren

120917-gospelkoor-260x220De gospelmuziek werd geboren in de katoenvelden van de zuidelijke staten van de USA. U hebt vast wel eens gehoord van Mahalia Jackson? Zij wordt algemeen gezien als 'de koningin van de gospelmuziek'. Gospel is religieuze muziek die sterk beïnvloed werd door de ritmische muziek uit Afrika.

Het gospelkoor in De Kristal is voor iedereen die houdt van zingen en de sfeer van de gospelmuziek wel eens wil proeven. Het is geen religieus koor, iedereen kan meedoen. Liedjes die gezongen kunnen worden zijn; Oh Happy Day, This Little Light of Mine en Down By The River side.

Lees meer: Gospelkoor in De Kristal voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar

120718-graffiti-workshop-260x220Op 18 juli en 15 augustus organiseren jongerencentrum XpresZo en het project I-dentity gratis workshops graffiti for boys and girls.

De workshops zijn voor jonderen van 10 t/m 18 jaar en worden gehouden in De Kristal. Aanvang 13.00 uur.

Aanmelden kan via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de Facebook-pagina www.facebook.com/xpreszo.jongerencentrum of telefoonnummer (010) 286 27 60.

Lees meer: Graffiti workshop for boys and girls

120630-nesselande-30disco-260x220Op zaterdag 30 juni is er Nesselande 30+ DISCO. In het clubhuis van OMHC in Nesselande kun je van 21.00 tot 00.30 uur dansen op vrolijke zomerdisco. De dj is niemand minder dan René Voorberg.

Toegang: € 10,- inclusief zomercocktail als je niet verkleed komt, maar slechts € 7,50 inclusief zomercocktail als je in zomerse disco-outfit verschijnt. 

Lees meer: Nesselande 30+ DISCO op zaterdag 30 juni

logo-kunstwerkaandewinkelVan zelfportretten tot natuurfoto's en een documentaire over het dagelijks leven in een dorp. Liefhebbers van fotografie kunnen de komende weken hun hart ophalen bij 'KunstWerk aan de Winkel' in het winkelcentrum in Nesselande.

Vanaf 24 juni is hier een expositie te zien van 7 oud-studenten van de Fotovakschool in Rotterdam. Zij zijn afgelopen maart afgestudeerd aan de Vakopleiding en willen hu eindopdrachten aan het grote publiek laten zien. De deelnemende fotografen zijn Margot de Heide, Henk Janssen, Shahram Rad, Mandy van der Sande, Anja Stolk, Glenn van Vredegem en Marlonneke Willemsen.

Lees meer: Studenten fotovakschool exposeren bij ‘KunstWerk aan de Winkel’

logo-buitenspeeldag-2012-260x220Op woensdag 13 juni organiseert Stichting Buurtwerk Alexander de Buitenspeeldag in Nesselande. Alle kinderen uit de wijk zijn welkom om deel te nemen aan diverse spelletjes. Je kunt vanaf 13.00 uur het buitenspeelboekje ophalen met daarin een stempelkaart. Na elk spel kan een stempel verdiend worden en met 10 stempels kun je al in de prijzen vallen. Geniet van een groots spektakel met een springkussen, oud Hollandse spellen, brandje blussen met een echte brandweerman, een Segway-parcours en Shetland-paarden die rijden dankzij Pensionstal Parkzicht. Inmiddels heeft De Rode Kruis Studentendesk ook de samenwerking toegezegd om er een onvergetelijke dag van te maken.

Lees meer: Buitenspeeldag op woensdag 13 juni

120415-kwadw-4e-openingBuurtatelier 'KunstWerk aan de Winkel' kende zondag 15 april alweer de 4de kleurrijke opening van een nieuwe expositie. De bezoekers werden sfeervol ontvangen door violist Olaf Borsboom. De opening werd verricht door Carlo Breikers, directeur van Stichting Buurtwerk Alexander, die de exposanten complimenteerde. Hij sprak lovende woorden over het werk dat door de vrijwilligers wordt verricht waardoor de buurtgalerie steeds weer met een nieuwe expositie buurtbewoners, kunstliefhebbers en winkelend publiek weet te bereiken.

Lees meer: Buurtatelier 'KunstWerk aan de Winkel' kent veel gezichten

Meer artikelen...

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart