Sidebar

16
wo, juni

Maak een hoed voor Koninginnedag

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-koninginnedag-260x220Op Koninginnedag wordt het een gekrioel van zelfgemaakte hoeden, als het aan de organisatie ligt. Ze roept kinderen van 4 t/m 14 jaar namelijk op om creatief te zijn en thuis zelf een mooie hoed te maken. Op Koninginnedag kunnen ze meelopen met de hoedenparade en nog mooie prijzen winnen ook.

Koninginnedag en prachtige hoeden: dat hoort bij elkaar als water en vis. Niet alleen de koningin, maar alle dames van de Koninklijke familie hebben op Koninginnedag een hoed op. In Nesselande zal het op Koninginnedag ook wemelen van de hoeden!

Kinderen van 4 t/m 14 jaar worden namelijk uitgedaagd om zelf thuis een mooie hoed te knutselen. Dat mag helemaal naar eigen idee, dus wees creatief! Knippen, plakken, kleuren en vouwen; het mag allemaal.

Op Koninginnedag kunnen de kinderen hun zelfontworpen hoed showen aan de toeschouwers en een deskundige jury tijdens het Hoedendefilé. (Groot-)ouders mogen natuurlijk ook met een mooie hoed naar het Maltaplein komen: hoe meer hoeden, hoe meer vreugd!

Win een mooie prijs
Het showen van de eigengemaakte hoeden is natuurlijk al erg leuk, maar de jury kiest ook nog eens drie zelfgemaakte hoeden uit die zij het meest opvallend vindt. Bij deze winnende hoeden hoort natuurlijk een mooie prijs voor de ontwerper!

Alle kinderen kunnen met hun hoed op, op de foto gezet worden door een professionele fotograaf in een fotostudio. Het Hoedendefilé is op 30 april om 10.00 uur op het Maltaplein. Iedereen van 15 t/m 95 jaar mag ook meedoen, maar dingt niet mee naar de prijzen.

Oranje-Ontbijt
Pronken met een eigen gemaakte hoed, gaat nog beter met een volle maag. Daarom is er vooraf een Oranje-Ontbijt. Van 9.00 tot 9.45 uur is er in het NessCafé in De Kristal allerlei lekkers voor een heerlijk ontbijt. Albert Heijn sponsort het ontbijt, dus deelname is helemaal gratis!

Vooraf moeten voor het Oranje-Ontbijt kaarten gereserveerd worden. Er zijn 50 kaarten. Kinderen met een zelf ontworpen hoed en familieleden hebben voorrang. De toegangsbonnen zijn vooraf af te halen bij Stichting Buurtwerk Alexander in De Kristal.

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart