Sidebar

29
do, juli

Evenementen

120901-mirakelsZaterdagavond 1 september vond het culturele evenement Mirakels! plaats in het Rietveldpark. Om 19 uur vertrokken de bezoekers vanaf het metrostation, de bruggetjes over, door het gras om mooie optredens te zien en te horen. Cabaretier Arie Vuyk was voor de gelegenheid de gids. Onderweg kwam het publiek bij een optreden van zanger Christian van Es, prachtig begeleid door pianist Martijn van Dijk. Arie Vuyk vertelde onder de hoogspanningsmasten zijn levensverhaal, aan de hand van spitsvondige taalgrappen. Violist Olaf Borsboom gaf daarna als troubadour vanaf de volgende brug een optreden.

Lees meer: Mirakels! was vermakelijk, ontroerend, verrukkelijk en gezellig

logo-curzusenzo-260x220Het culinaire, culturele muziekfestival CuliNESSE zal plaatsvinden op het strand van Nesselande. Na een succesvolle eerste editie van CuliNESSE kan er ook dit jaar weer genoten worden van de heerlijkste gerechten tijdens de workshops en in gerenommeerde restaurants uit de regio.

De kookworkshops tijdens CuliNESSE zijn zonder aarzelen 'heerlijk' te noemen! Het aanbod is gevarieerd en onze docent cq. topkok Roelof Caré staat garant voor goede kwaliteit van ingrediënten en lekkere recepten.

Tapas eten is een gezellige manier van samen genieten met vrienden of familie. Het zijn kleine hapjes die tijdens de lunch of vroege avond worden gegeten in lokale bars in Spanje. De Baskische variant heet pinchos, in Frankrijk heb je amuses, in Italië antipasti en in Griekenland mezze.

Lees meer: Kookworkshops Tapas tijdens CuliNESSE

logo-culinesse2012-260x220Na een succesvolle eerste editie van CuliNESSE zal er komend jaar weer een flink feest georganiseerd worden op het mooie strand in Rotterdam-Nesselande. Deze zomer kan er op 16 en 17 augustus weer genoten worden van de heerlijkste gerechten van gerenommeerde restaurants uit de regio en spetterende optredens van bekende artiesten.

Candy Dulfer zal ook dit jaar haar opwachting maken tijdens CuliNESSE, het culinaire culturele muziekfestival op het strand van Rotterdam Nesselande. Op donderdag 16 augustus keert Dulfer terug naar CuliNESSE. Vorige zomer kwam Candy Dulfer voor het eerst op het strand van Rotterdam-Nesselande, waar het culinaire culturele muziekfestival CuliNESSE plaatsvindt. Toen heeft zij voor een paar duizend bezoekers een hoogstaand optreden gegeven samen met DJ Alankara en zangeres Sarina Voorn.

Lees meer: Festival CuliNESSE op 16 en 17 augustus 2012

logo-leontien-ladies-rideOp zondag 24 juni wordt de Rotterdamse editie van Leontien Ladies Ride weer in Nesselande gereden. De deelneemsters starten vanaf de boulevard en het evenemententerrein zal zich op de Kosboulevard bevinden.

De start en tevens de finish van deze fietsroute begint bij het strand van Nesselande (Zevenhuizerplas). Vervolgens door het prachtige mooie landschap om te zien en tevens de streek waar wielrenster Leontien jarenlang haar trainingsrondjes reed. En aangezien het indruk op Leontien heeft gemaakt zal ook jij en je vriendinnen het een geweldige fietsroute vinden. Het is een dag om niet te vergeten en een mogelijkheid om 35 km of 69 km lang bij te praten met je vriendin, zus, moeder of collega.

Lees meer: Leontien Ladies Ride 2012

120618-avondvierdaagse-poster-260x220Van maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni gaan in Nesselande voor de negende keer kinderen, ouders en andere wandelliefhebbers op padvoor de avondvierdaagse. De deelnemers kunnen kiezen voor routes van 5 of 10 kilometer. Woensdag 20 juni is een rustdag, en op vrijdagavond kunnen jonge kinderen ook meelopen tijdens de Puppyavond.

I.v.m. het EK vragen we iedereen om op vrijdag feestelijk in Oranje mee te lopen!

Lees meer: Avondvierdaagse Nesselande 2012 van 18 t/m 22 juni

120430-koninginnedag-260x220Op Koninginnedag is het ook feest in winkelcentrum Boulevard Nesselande. Deze dag boordevol activiteiten wordt georganiseerd door alle ondernemers van Boulevard Nesselande in samenwerking met WONIO en Stichting Buurtwerk Alexander.

Gezellige vrijmarkt
Vanaf 8.00 uur bent u van harte welkom op de vrijmarkt. Speciale gedeeltes van het winkelcentrum worden omgetoverd tot een gezellige kleedjesmarkt. Dus ruim alvast de garage en de zolder op en kom op Koninginnedag leuke spullen verkopen.

Lees meer: Koninginnedag 2012 op Boulevard Nesselande

koninginnedag-2011-260x220Koninginnedag is een feest voor alle Nederlanders, voor alle Rotterdammers, voor alle Nesselanders. "Hoe Koninginnedag er uit moet komen te zien is aan de bewoners" aldus Jan Lemmers van WONIO. Stichting Buurtwerk Alexander roept in samenwerking met WONIO Nesselanders op om in de voorbereiding mee te denken over het programma voor 2012.

We zoeken mensen die een programma willen opzetten, offertes kunnen aanvragen en bijvoorbeeld andere vrijwilligers kunnen werven om op de dag van uitvoer mee te helpen. Je kunt dan denken aan het regelen van een schminkstand, opzetten van oud Hollandse spellen, op- en afbouw, verkoop van munten en dat soort taken. Een vrijwilligerstaak op de dag zelf kan zelfs ingezet worden tot 2 uur inspanning en zonder uw hulp gaat het de organisaties niet lukken om het programma van begin tot het eind te organiseren en uit te voeren.

Lees meer: Vrijwilligers gezocht voor Koninginnedag in Nesselande

Meer artikelen...

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart