Sidebar

07
vr, mei

Medewerking bewoners gevraagd bij gridmeting voor lokaliseren bromtoon

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

lfg-260x220De gemeente Rotterdam start begin december met nieuwe metingen die uitsluitsel moeten geven over de bromtoon in Nesselande. Hierbij worden twaalf zeer gevoelige microfoons (speciaal voor laagfrequent geluid) als een raster, in het gebied van de klachten, gedurende langere tijd aan lantarenpalen gehangen. Tegelijkertijd worden er ook in een woning constant metingen verricht. Dit wordt een gridmeting genoemd. Om bewoners te informeren over deze meting en hun rol daarbij, houdt de deelgemeente Prins Alexander samen met de DCMR en het bedrijf dat de speciale apparatuur voor deze bijzondere meting levert een bewonersbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 18 november 2010, van 19.30-22.00 uur in wijkcentrum De Kristal, Cypruslaan 404, Rotterdam (Nesselande).

Er zijn twee belangrijke aanleiding voor deze nieuwe metingen. Ten eerste: de onderzoeken die tot nu toe zijn gedaan, hebben wel mogelijke bronnen uitgesloten, maar hebben nog steeds niet geleid tot het vinden van de bron van de bromtoon.

Een tweede reden is dat de nieuwe meting er in tegenstelling tot vorige metingen op gericht is om in een relatief groot gebied een verband te kunnen leggen tussen de bij de DCMR gemelde klachten en de meetresultaten. De waarnemingen van bewoners worden gekoppeld aan wat de microfoons opvangen. Naar aanleiding van de verbanden die daarmee gelegd kunnen worden zal stap voor stap het raster van de microfoons steeds dichter bij de bron worden gehangen.

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart