Sidebar

26
zo, sept

Bouw

bedrijventerrein-nesselande-640x480De eerste paal op het bedrijventerrein Nesselande is een feit. Op maandag 9 januari 2012 werd hiermee het startschot gegeven voor de fysieke ontwikkeling van het bedrijventerrein.
Het Rotterdamse bedrijf B2S had de eer om zich als eerste te mogen vestigen op het bedrijventerrein en de eerste paal te slaan. Wethouder Karakus en Portefeuillehouder Meijer van de Deelgemeente Prins Alexander waren hierbij aanwezig.

Lees meer: Eerste paal bedrijventerrein Nesselande

newport-nesselande-neprom-260x220De samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Newport Nesselande CV (AM, Van Omme & De Groot en Lithos) en Multi Vastgoed bij het project Newport Nesselande is beloond met de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling 2011. De jury koos uit de 42 inzendingen dit centrum van de nieuwbouwwijk Nesselande als het beste voorbeeld van samenwerking tussen overheid en marktpartij in de projectontwikkeling. Met deze tweejaarlijkse prijs stimuleert en beloont de branchevereniging van projectontwikkelaars (NEPROM) de samenwerking tussen publieke en private partijen in de ruimtelijke ontwikkeling.

Wethouder Hamit Karakus (Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed) is blij met het oordeel van de jury: "Om meer Rotterdammers vast te houden in de stad leggen we de focus op het creƫren van compleet aantrekkelijke woonmilieus met een juiste mix van woningen, buitenruimte en voorzieningen. Newport Nesselande is hier een prachtig voorbeeld van."

Lees meer: Newport Nesselande winnaar NEPROM-prijs

logo-nesselande-rotterdamDe projectorganisatie Nesselande (of Gemeentewerken) brengt bewonersbrieven uit om bewoners te informeren over werkzaamheden in hun woonomgeving.

De volgende bewonersbrieven zijn in 2012 verschenen:

Lees meer: Overzicht bewonersbrieven projectorganisatie Nesselande

gm-040317-sor-gevelIn Nesselande zijn huurwoningen beschikbaar via Woonbron, Woon Compas, SOR (Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam), ING Real Estate Investment Management en Syntrus Achmea Vastgoed.
Lees meer: Huurwoningen

Een aantal bewoners van straten in deelplan 3 hebben problemen met de grondwaterstand in hun nieuwbouwhuis. Deelgemeente Prins Alexander laat deze bewoners in een brief weten de komende winterperiode de afwatering in dit gebied aan te pakken. Voor water in de kruipruimte zijn de eigenaren zelf verantwoordelijk.

De volgende informatie is hierover beschikbaar: 

Bestanden:
pdf.png nesselanders-2012-02 HEET
(0 stemmen)
Datum 2015-07-07 Bestandsgrootte 1.25 MB Download 2.452 Download

kc2-artistimpressionNa de kerstvakantie zal de nieuwbouw van de scholen in kindcluster II van de Brede School Nesselande in gebruik worden genomen. Omdat er de komende jaren nog een heleboel gebeurt op en rond dit terrein geven wij hierbij een overzicht van een aantal belangrijke momenten volgens de nu bekende planning.

Op 30 december zal gestart worden met de bouw van kinderopvang BijDeHand en de (106) woningen aan de noordwestkant van het terrein. De kinderopvang wordt naar verwachting opgeleverd in het voorjaar van 2011. De laatste woningen zullen gereed zijn in februari 2012.

Lees meer: Voortgang bouw kindcluster 2 (december 2009)

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart