Sidebar

26
zo, sept

Wijkbewoners

Op deze pagina laten we wijkbewoners aan het woord over hun eigen wijk. Uw eigen bijdrage of een reactie is welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

logo-team-ad6-tweetsdoor: Jeroen de Haas

Op 19 en 20 mei 2012 organiseert Team AD6 Tweets in samenwerking met TC Zevenhuizen '80 de familietoch Tour d'HuZes.

De volledige opbrengst van deze tocht komt ten goede aan het team dat op 7 juni 2012 meedoet aan de Alpe d'HuZes en dus aan het KWF.

De tocht kan zowel op de zaterdag als op de zondag worden gereden en beide dagen mag natuurlijk ook!

Lees meer: Tour d'HuZes voor Alpe d'HuZes

wijkbewoners-zonnepanelen-260x220door: Peter Trapman

Sinds enige tijd zijn we in de Dick Ketstraat bezig met het Klimaatstraatfeest en het opwekken van duurzame energie.
In het kader hiervan hebben wij besloten zonnepanelen aan te schaffen. Na een lange zoektocht gaan deze panelen aanstaande maandag geplaatst worden op ons dak.

Omdat ik ongeveer een halfjaar aan het oriënteren ben geweest voordat ik het juiste sysyteem had gevonden, heb ik een website opgezet waar alle vragen m.b.t. zonnepanelen beantwoord worden.

Lees meer: Zonnepanelen op schuren

wielrenner-260x220door: Mart Schaap

Beste wielrenners,

Na mijn oproep vorig jaar om als Nesselanders gezellig samen te racefietsen, kan ik jullie melden dat zich zes enthousiaste mensen gemeld hebben.

Nu het weer weer een beetje meewerkt hebben we de fietsen uit het vet gehaald en de eerste gezamenlijke rit gereden. We fietsen afstanden tussen de 40 en de 100 km en proberen elke zondag om 10.00 uur bij de metro te verzamelen. Wie er meerijden is elke keer een verrassing, dat is het mooie van dit initiatief: niets moet, behalve zin hebben om een rondje te toeren. Zo hebben een aantal mensen dit jaar ook plannen om met elkaar deel te nemen aan de Joop Zoetemelk Classic en hebben andere zelfs plannen om de Elfstedenfietstocht met elkaar te ondernemen. Maar niets moet en alles mag.

Lees meer: Fietsmaatje(s) gezocht (vervolg)

nesselandschevrouw-260x220door: Nesselandsche Vrouw

Sinds september 2006 woon ik met plezier samen met mijn gezin in Rotterdam-Nesselande. Eind vorig jaar ben ik begonnen met een blog over het leven in Nesselande. In deze blog schrijf ik over grappige, interessante, hilarische, ontroerende of ronduit idiote gebeurtenissen die ik meemaak ik het dagelijks leven. Ik zou het leuk vinden als meer mensen uit Nesselande mijn blog gaan volgen.

www.nesselandschevrouw.blogspot.com

Lees meer: Nesselandsche Vrouw

wijkbewoners-netspanning-260x220door: John van der Velden

Wij wonen nu 5,5 jaar met veel plezier in Nesselande aan de Cypruslaan. In het laatste jaar hiervan zijn opvallend veel elektrische apparaten stuk gegaan. De TV, aangeschaft in juni 2006, de koelkast, geïnstalleerd in maart 2006 evenals de rest van de keuken, de ventilator en toerenregelaar van de openhaard, diverse lichtdimmers, voeding van een PC, voeding van een laptop, modem, router, alles aangeschaft nadat we hier zijn komen wonen. Spaarlampen hebben ook niet de te verwachten levensduur.

Lees meer: Te hoge netspanning?

111107-autoinbraak-260x220door: Mark Jobse en Henco van Puffelen (Vereniging Nessehout)

In de afgelopen maanden wordt onze wijk geteisterd door (poging tot) autoinbraak, -diefstal en drugsdealen. Dit vindt structureel plaats in de avond en de nachtelijke uren, waarbij dezelfde personen regelmatig terugkomen. Er is inmiddels door meerdere bewoners contact gezocht met de wijkagent. Helaas zijn er vooralsnog onvoldoende maatregelen genomen. Er wordt aangegeven dat er geen extra inzet beschikbaar wordt gesteld, doordat er te weinig bewoners in de wijk Nesselande melding maken of aangifte doen.

Lees meer: Vereniging Nessehout vraagt aandacht voor autoinbraken

logo-uitinnesselande-260x220door: Arnout Sprenger

Fantastische wijk
De wijk Nesselande is een fantastische wijk met mooie woningen in een mooie omgeving. Bij de ontwikkeling van de wijk is rekening gehouden met diverse faciliteiten, die voor een groot deel gerealiseerd zijn of die op dit moment gerealiseerd worden.

Wonen, werken en ontspannen in balans
De afgelopen periode is gebleken dat nieuwbouwwijken niet altijd voorzien in ontspanning. In eerdere uitgaven van de "Nesselanders" is - in de column "Bewoners aan het woord" - verschillende keren aangegeven dat, ondanks dat het winkelcentrum af is, gezellige horeca wordt gemist.

Lees meer: Onderzoek naar ontspanning en recreatie in Nesselande

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart