Sidebar

16
wo, juni

RotterdamIdee : Een nieuwe kans voor Opzoomerstraten

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
rotterdamidee2009-230x173

RotterdamIdee gaat opnieuw van start en besteedt dit jaar extra aandacht aan Opzoomerstraten. Straten met goede ideeën kunnen een bijdrage krijgen van een paar honderd euro, duizend euro… of van een bijdrage die kan oplopen tot vijfduizend euro. Ook uw straat kan met RotterdamIdee van dromen en ideeën werkelijkheid maken.

RotterdamIdee en Opzoomeren
Rotterdam wil de stad in sociaal opzicht verbeteren. Ook het versterken van onderlinge contacten tussen buren in een straat valt daaronder. Binnenkort gaat de decemberactie van Opzoomer Mee van start. Opnieuw kunnen straten in december straatfeesten organiseren rond Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw. Maak dit jaar in december extra werk van kennismaking en ontmoeting in uw straat. Geef uw straat een nieuwe impuls. RotterdamIdee biedt u nu kansen. De kerstactie is maar een voorbeeld. Ook andere activiteiten op andere tijdstippen (bijvoorbeeld in 2010) zijn mogelijk. Een belangrijke spelregel bij RotterdamIdee is wel dat u zelf het idee uitvoert. Dat is voor een Opzoomerstraat geen probleem, men doet niks anders!

Bel 213 10 55
Bij Opzoomer Mee is een speciale folder verkrijgbaar voor Opzoomerstraten over de mogelijkheden en spelregels van RotterdamIdee. Bel 213 10 55 voor de folder. Heeft u een idee voor een nieuwe impuls in uw straat? Opzoomer Mee komt naar uw straat toe om het idee te bespreken en uw aanvraag in orde te maken.

De Gemeente Rotterdam heeft voor RotterdamIdee een onafhankelijke jury in het leven geroepen. Deze jury beslist over uw aanvraag. De jury komt half november en begin december bij elkaar. Bent u geen Opzoomerstraat en wilt u weten welke mogelijkheden RotterdamIdee u biedt? Kijk op www.rotterdamidee.nl of www.opzoomermee.nl.


Een nieuwe impuls voor uw straat

  • Het grootste kerstdiner ooit in uw straat
  • Een muziekfestival voor en door bewoners uit de straat/buurt
  • Een bloemenactie om kennis te maken met elkaar
  • Een kerstsprookjesbos
  • Het adopteren van de straat om de hoek die nog niet Opzoomert
  • Jong en oud uit de buurt vieren samen de jaarwisseling

Kijk voor andere suggesties op www.rotterdamidee.nl.

RotterdamIdee is een initiatief van de Gemeente Rotterdam in samenwerking met de Rotterdamse deelgemeenten.


Voorbeeld Diephuisstraat
De Diephuisstraat in Hillegersberg-Schiebroek organiseerde met een bijdrage van RotterdamIdee een positieve piramide voor de flats in hun straat. Een eenvoudige, maar doeltreffende actie. Elke bewoner bracht een bloemetje bij twee andere bewoners. Die bezorgden elk ook weer bloemetjes bij twee bewoners. En zo ging de actie door! Na afloop bleek dat veel bewoners door deze piramide met elkaar kennis hadden gemaakt.

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart