Sidebar

16
wo, juni

Caprihof in actie voor Stichting Jarige Job

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
101211-opzoomeren-caprihof-1bElk jaar maken wij gebruik van de acties van Opzoomer Mee zo ook dus de bijdrage voor de kerst. Zoals elk jaar staat er een kersttent en een kerstboom in de Caprihof. Dit is alweer het 3de jaar dat wij dit organiseren. De kersttent word dan feestlijk aangekleed en de boom wordt door jong en oud aangekleed. Gonny is gaan lobbyen waardoor wij gesponsord zijn door AH en Hema (worst).

Dit jaar wilden wij ook iets terug doen voor het goede doel. Het idee was om de kinderen hun speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt te schenken aan kinderen waarvan hun ouders het niet zo breed hebben. Nu was het nog de vraag aan welk goed doel het geschonken gaat worden. Gonny is terecht gekomen bij Stichting Jarig Job.

101211-opzoomeren-caprihof-2bAan onze oproep is echt gehoor gegeven, want zoals u kunt zien aan de foto's hebben de kinderen heel erg goed hun best gedaan en rondom de boom lag het bezaaid met kadootjes. Er kwamen 2 mensen van deze stichting en hun mond viel open van verbazing hoeveel kadootjes er ingezameld waren. De kadootjes waren leuk ingepakt en ook stond er op vermeld Jongen of meisje en ook leeftijd stond erbij.

Ook kregen wij van deze 2 mensen een compliment over de samenhorigheid en dat klopt ook.

Elk jaar hebben wij wel een straat-BBQ, burendag, Halloween en kerstborrel en ook hebben wij het WK gezamelijk gekeken in onze WK tent. Er is zelf een ladiesnight elke 1ste vrijdag van de maand in Lookies waar de buufje een borreltje gaan drinken. Maar ook als je iets nodig hebt of net even dat praatje pot alles is mogelijk en gebeurt onze wijk (Strombolihof, Usticahof, Caprihof, Menorcalaan, Kretalaan).

101211-opzoomeren-caprihof-3bOm 16.00 uur is de kerstborrel begonnen en er was erwtensoep, chocomelk, gluhwein, oliebollen (gemaakt door Jan de Kerstman). Rond 18.00 uur kwam de kerstman en alle kinderen stonden rond de grote kerstboom en tijden het zingen van een kerstliedje werden de lichten in de kerstboom aan gedaan. Alle kinderen mochten ook iets grabbelen bij de kerstman. Daarna werden de kadootjes door de kinderen in de auto gedaan van de stichting. De kadootjes pasten er nog maar net in. Al met al een geslaagde kerstborrel en ook mede door het idee dat er kinderen zijn die dit jaar wel een kerstkadootje krijgen dankzij andere kinderen. Iedereen was erg enthousiast over deze actie want niet alleen worden er kinderen blij gemaakt maar ook kasten werden zo opgeruimd.

Wij hebben het met veel plezier en liefde georganiseerd. Kijk gerust rond op onze website www.nessegangers.jouwweb.nl en uiteraard op de site www.stichtingjarigejob.nl.

 


Stichting Jarige Job maakt verjaardagen mogelijk voor kinderen, 4 t/m 12 jaar oud, die hun verjaardag eigenlijk niet kunnen vieren omdat daar geen geld voor is.
Stichting Jarige Job geeft geen geld, maar regelt alle praktische zaken die van een verjaardag een feestdag maken (kado, traktatie en slingers). De ouders die staan ingeschreven bij de Voedselbank en zijn aangewezen op de wekelijkse voedselpakketten van de Voedselbank, kunnen vlak voor de verjaardag van hun kind ook een verjaardagsbox van Stichting Jarige Job meenemen.

 

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart