Sidebar

25
za, sept

Bewoners (algemeen)

logo-wijlande-260x220Het kunstwerk WijLande is sinds de eerste week van oktober te zien op de Kosboulevard. Twaalf bewoners van verschillende leeftijden en achtergrond hebben hun identiteit gedoneerd aan het kunstwerk WijLande. De veelheid van verhalen die een ieder is, heeft de beeldend kunstenares Yvonnen Beelen teruggebracht naar een videoportret van twee en een halve minuut. De videoportretten zijn voeding geweest voor een reeks ontmoetingen en gesprekken over elkaars identiteit. De kern heeft Beelen teruggebracht tot een persoonlijk logo van de bewoners. Tot slot zijn de twaalf logo's samengesmolten in het kunstwerk.

Lees meer: Videoportretten wijkbewoners in De Kristal

flyer-wijlande-260x220Om u te informeren hierbij wederom nieuws van WijLande, het kunstproject voor en door bewoners van Nesselande dat de wijk zowel identiteit als een 'wijgevoel' wil geven.

Sinds de start in januari van dit jaar zijn er al vele stappen gezet. Zo heeft WijLande twaalf donateurs (kinderen, jongeren, volwassenen en senioren) -de zogenaamde WijLanders- gevonden die hun identiteit beschikbaar stellen voor het kunstwerk. Van alle twaalf is een persoonlijk videoportret gemaakt, die aanleiding zijn geweest voor een drietal bijeenkomsten met gesprekken over elkaars identiteit. Op basis van deze gesprekken wordt van ieder een persoonlijk logo gemaakt, die worden verwerkt in het kunstwerk.

Lees meer: WijLande is in wording!

vakantie

In wijkgebouw De Kristal, Cypruslaan 400-412, wordt op woensdagmiddag 27 juni 2012 een middag georganiseerd in het teken van de komende vakantie.

  • Bij het gezondheidscentrum houdt de kinderfysiotherapie een inloopuur van 14.00-15.00 uur. Kinderen kunnen hier laten controleren hoe fit zij zijn voor ze op reis gaan. Hiervoor kunnen zij een kinderconditietest doen. Ook wordt er advies gegeven over diarree bij kinderen.
Lees meer: Informatiemiddag over vakantie in De Kristal op woensdag 27 juni

120617-bril-verloren-260x220-v2Jobine Kersseboom is op zondag 17 juni in Nesselande (omgeving Brandingdijk/Korfoepad/Rietveldpark/Wout van Heusdensingel/Laan van Avant-Garde) haar bril verloren. Het is een bril van het merk Theo, een vlindermodel in het paars. De bril zit in een bruin hoesje van het merk Chanel.

Als iemand deze bril vindt, dan hoort Jobine dat graag via telefoonnummer (06) 51 82 97 30.

Lees meer: Verloren : paarse bril (vlindermodel Theo)

bgwaterwijk-260x220De Buurtgroep Waterwijk, met als doel onderlinge contacten te verstevingen en invloed op zaken die de wijk als geheel aangaan, heeft een website in de lucht gebracht: www.bgwaterwijk.nl.

Op deze site allerlei informatie en links, de mogelijk na aanmelding zelf materiaal te plaatsen en een discussiegroep.

Lees meer: Website Buurtgroep Waterwijk gelanceerd

logo-4en5mei-260x2204 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers, 5 mei vieren we de vrijheid. Iedereen, ieder jaar opnieuw.

Dodenherdenking in Nesselande
Vrijdag 4 mei vindt er om 20:00 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats bij de vlaggenmasten op de Corsicalaan. Net als vorig jaar vragen organisatoren SONOR, SBA en WONIO de wijkbewoners om wit gekleed te komen naar deze bijeenkomst. Om 18.00 uur wordt de Nederlandse vlag halfstok gehangen. Om 19.45 uur wordt iedereen gevraagd te verzamelen bij de vlaggenmasten.

Het stiltemoment wordt ingeluid door een djembé, waarna het Wilhelmus om 20.02 uur wordt ingezet door het mannenkoor Captains Dinner. Daarna is er gelegenheid om een bloem neer te leggen en te luisteren naar de voordracht van een gedicht.

Lees meer: Vrijheid geef je door

120110-dgpa-nieuwjaarsreceptie-260x220Bewoners, vrijwiligers en ondernemers van Prins Alexander zijn van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van het deelgemeentebestuur. We ontmoeten u graag onder het genot van een drankje op dinsdag 10 januari.

Tijdens de receptie zal voorzitter Frans van der Hilst een korte speech houden. Daarnaast wordt het logo van de Alexanderspelen onthuld. Hét sportevenement van de deelgemeente waar u komend jaar nog veel meer over gaat horen!

Lees meer: Nieuwjaarsreceptie deelgemeente op dinsdag 10 januari

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart