Sidebar

07
vr, mei

Jaarverslag 2001

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In Nesselande waren in 2001 twee bewonersorganisaties werkzaam. Beide vrijwilligersorganisaties kennen ondersteuning van het opbouwwerk vanuit SONOR. Het jaarverslag bestaat uit 4 onderdelen:
- verslag Stichting Platform Achternesse (SPA);
- verslag Wijkorganisatie Nesselande in oprichting (WONIO);
- inzet opbouwwerk;
- financieel jaarverslag/begroting.

Activiteiten vanaf 2001
In 2001 is gewerkt aan het optimaliseren van de communicatie, middels wijkkrant, e-mail, website en welkomstcomité. Bovendien vroegen een aantal praktische zaken de aandacht zoals het inwerken van de opbouwwerkster Loes van Delft; de opening van de Brede School Nesselande op 3 september; de inkoop en inrichting van 2 ruimtes in het pionierscluster ( kantoor en vergaderkamer); het opzetten van een eigen administratie en archiefbeheer; en het opzetten van een organisatie ten behoeve van het welkom heten aan alle nieuwe bewoners.

In 2002 is gestart met het organiseren van vaste bewonersavonden, voor met name nieuwe bewoners. Doel is het bieden van de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Op initiatief van bewoners of van opbouwwerk worden mensen uitgenodigd die informatie kunnen verstrekken over specifieke thema's. Het betreft achtergrondinformatie over de ontwikkeling en opbouw van de wijk, over de wijze van inrichting en beheer van de buitenruimte of hoe te komen tot een sociaal veilige wijk. Ook het ontwikkelen van de wijkorganisatie zelf, en de verschillende werkgroepen die aan de slag zijn komen aan bod op deze avonden.

pdf.png 090522-nesselanders-2009-05 HEET
(0 stemmen)
Datum 2015-07-07 Bestandsgrootte 668.42 KB Download 2.066 Download

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart