Sidebar

14
ma, juni

Open dag basisschool Passe-Partout

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-passe-partout-260x220Op woensdag 30 maart houdt Passe-Partout een open dag voor ouders die de komende tijd een basisschool voor hun kind moeten uitkiezen. Zij zijn tussen 09.00 en 11.00 uur (open inloop) van harte welkom in het gebouw van kindcluster 2 aan het Marcel Duchampplein 802 in Rotterdam-Nesselande. De kinderen mogen meekomen.

Tijdens een rondleiding krijgen ze te zien en te horen waar de school voor staat en hoe het eraan toegaat. Er is volop ruimte om vragen te stellen. Ouders krijgen van leerkrachten uitleg over de lesmethodes en het reilen en zeilen op school. Leerlingen en ouders vertellen wat hun ervaringen zijn.

Engels
Als openbare basisschool – deel uitmakend van Brede School Nesselande – staat Passe-Partout open voor iedereen. Het onderwijs is erop gericht dat kinderen de ruimte krijgen hun talenten optimaal te benutten en te ontwikkelen. Op hun eigen niveau, maar wel met stimulansen om het beste uit zichzelf te halen.

Dat is ook het uitgangspunt van de theorie van Meervoudige Intelligentie, die de school toepast. Het ene kind is bijvoorbeeld vooral visueel ingesteld; een ander kind is taalknap en een derde beweegt juist graag en gebruikt zijn of haar handen om te leren. In de klas biedt de leerkracht de lesstof op meerdere manieren aan zodat die aansluiten op de individuele talenten van de kinderen, zodat die prettiger en sneller leren.

Passe-Partout is een van de scholen die Early Bird toepassen. Dit is een programma voor natuurlijk en beter Engels op de basisschool. Al vanaf groep 1 leren kinderen spelenderwijs deze wereldtaal. Dat werkt positief uit op hun uitspraak en op hun algemene taalontwikkeling, zo is uit onderzoek gebleken.

Leonardoklas
Passend bij de aandacht voor de individuele talenten van kinderen is Passe-Partout vorig jaar gestart met een Leonardoklas (in samenwerking met Stichting Leonardo). Daarin krijgen hoogbegaafde kinderen de lesstof op een aangepaste manier (top-down) aangeboden en zorgen uitdagende opdrachten en thema’s ervoor dat zij aan hun trekken komen.

Passe-Partout heeft kleine groepen. Daardoor kunnen de leerkrachten meer tijd en aandacht besteden aan de kinderen. Het zorgt ook voor rust in de klas. Rust en regelmaat vormen samen met veiligheid voor een aangename leeromgeving. Dat wordt volgend schooljaar versterkt door de invoering van een continurooster. Ook daarover vertellen directeur Ronald Pieck en de leerkrachten bezoekers 30 maart alles.

Voor ouders die 30 maart verhinderd zijn, bestaat de mogelijkheid om een individuele afspraak te maken voor een kennismaking met Passe-Partout.
Dat kan telefonisch (06 -23 22 97 36) en per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart