Sidebar

27
wo, jan

Kinderburgemeester van Nesselande, iets voor jou?

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

kinderburgemeester-260x220

Woon je in Nesselande en weet je wat belangrijk is voor kinderen in de wijk? Dan ben jij misschien de kinderburgemeester die we zoeken!

Nesselande krijgt een kinderburgemeester! Dat is een kind dat in Nesselande woont en namens alle kinderen van Nesselande vragen stelt en voorstellen doet aan de bestuurders van de deelgemeente Prins Alexander.

Op donderdag 31 mei begint de zoektocht naar een kinderburgemeester. De kinderen uit de bovenbouw van de drie basisscholen in Nesselande hebben dan een hele leuke middag met Sebastiaan van Wulff (o.a. bekend van Spangas!), een verhalenverteller, zangeres Thirza. Natuurlijk krijgen de kinderen ook heel veel informatie over wat je allemaal kunt doen als kinderburgemeester.

Campagne voeren
Als je denkt dat het iets voor jou is, meld je dan aan via de website www.kinderburgemeester.com. Dat kan tussen 31 mei en 13 juni. Je wilt dat zoveel mogelijk kinderen op jou gaan stemmen, daarom moet je er voor zorgen dat iedereen jou kent en weet wat jij belangrijk vindt voor de kinderen van Nesselande! Op school vertel je "Als ik kinderburgemeester van Nesselande zou zijn dan......." Daarna mogen de kinderen stemmen. De organisatoren zoeken uit welke twee leerlingen van de drie basisscholen de meeste stemmen hebben gekregen. Deze 6 kandidaten worden bekend gemaakt tijdens de strandlunch van CuliNESSE op vrijdag 22 juni.

Tot slot gaan de 6 kandidaten in september naar de raadszaal van de deelgemeente Prins Alexander en geven daar allemaal een korte presentatie, een soort spreekbeurt. Dan wordt de kinderburgemeester gekozen en geïnstalleerd.

Nou, dan kun je aan de slag! Je hoeft niet in je eentje bezig te zijn. Onder de kinderburgemeester komt namelijk een kinderraad met kinderen van de Brede School Nesselande die jou helpen.

Meld je aan tussen 31 mei en 13 juni 2012

 


De kinderburgemeester is een initiatief van Lydia Schippers, Marcel de Bakker en Linda Wagenvoort. Zij organiseren het in samenwerking met de Brede School Nesselande, Rabobank Nesselande, de OndernemersClub Nesselande, Marc Riemens, bewonersorganisatie WONIO en de Deelgemeente Prins Alexander.

 

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart