Sidebar

24
zo, jan

Filevorming op de Brandingdijk

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

luchtfoto-brandingdijkSinds de openstelling van de nieuwe aansluiting van de N-219 (de Provinciale weg tussen Nieuwerkerk en Zevenhuizen) op de A-12 is de doorstroming op de rotonde in de N-219 ter hoogte van de Brandingdijk slechter geworden. Dit leidt tot een aantal problemen, o.a. filevorming op de Brandingdijk in de ochtend.

Er is inmiddels overleg gaande tussen de Provincie, de Gemeente Zuidplas en de deelgemeente over deze problemen.

Duidelijk is dat de capaciteit van de rotonde op dit moment onvoldoende is. Reeds bij de ontwikkeling van Nesselande zijn er plannen gemaakt om de rotonde om te vormen tot "turbo-rotonde", maar dit plan is door de Provincie "in de ijskast gezet" omdat in het kader van de ontwikkeling van de Zuidplas bedacht is om de N-219 (deels) in oostelijke richting te verleggen. Het zou dan niet logisch zijn om nu voor veel geld de capaciteit op deze rotonde te verhogen. Nu de ontwikkeling van de Zuidplas in de vertraging is geraakt, is ook deze verlegging van de N-219 niet binnen afzienbare termijn te verwachten.

In bovengenoemd overleg is afgesproken dat de Provincie gaat kijken hoe het plan voor de "turbo-rotonde" op zo kort mogelijke termijn zou kunnen worden uitgevoerd. Voor de tussentijd zullen er maatregelen moeten worden getroffen om problemen op aansluitende wegen te lijf te gaan, zowel in de Gemeente Zuidplas als in en rond Nesselande. Eén van deze problemen is het sluipverkeer over de ventweg van de Brandingdijk: mensen proberen de file op de Brandingdijk te omzeilen door de ventweg te gebruiken.

De deelgemeente overweegt om maatregelen te treffen om dit tegen te gaan, maar hierbij een oproep aan een ieder die dit leest: doe dit niet ! De ventweg is aangelegd voor een veilige ontsluiting van de woningen, niet voor doorgaand verkeer !

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart