Sidebar

25
ma, jan

Actiemiddag Veilig naar school

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

110511-veilignaarschool-flyer-260x220'Veilig naar school Nesselande', zo heet het wijkidee om de onveilige verkeerssituatie bij kindcluster 2 aan het Marcel Duchampplein aan te pakken. Diverse partijen uit Nesselande slaan de handen ineen om ouders en kinderen bewuster te maken van de verkeersoverlast en de gevaren die daardoor ontstaan voor de schoolgaande kinderen uit de wijk.

Het project is een initiatief van Stichting in 't WeB, de buurtoudergroep van Hollands Glorie. Die werkt daarvoor samen met ouders uit die wijk, basisschool Passe-Partout, kinderopvang Bijdehand Toverkunst en Anja van der Laan, de coördinator van de wijkarrangementen van Brede School Nesselande. Stichting in 't WeB heeft verschillende ideeën van buurtouders en bewoners verzameld en het wijkidee ingediend bij de deelgemeente Prins Alexander met een verzoek om subsidie.

Kris kras geparkeerde auto's
De ouders zijn bezorgd over de onveilige situaties die om de haverklap ontstaan. Daarin krijgen ze steun van partners uit Brede School Nesselande. Met name het verkeer op de Laan van het Surrealisme is een obstakel voor de buurtbewoners en voor de kinderen uit de buurt Hollands Glorie als ze naar school gaan in kindcluster 2. Ze hebben weinig overzicht op het drukke verkeer door de grote hoeveelheid auto's die kris kras geparkeerd staan aan de Laan van het Surrealisme.

Het probleem doet zich vooral 's ochtends voor. Ouders die verder weg in Nesselande wonen, zetten hun auto in de berm of midden op het kruispunt, waarna ze hun kind(eren) naar binnen begeleiden. De parkeervoorziening bij de school, aan de Laan van Dada, blijkt te klein voor het aantal ouders dat, op weg naar hun werk, de kinderen met de auto naar school brengt. Die parkeerplaats staat bovendien al vol met auto's van bouwvakkers die werken aan de gebouwen die naast de school in aanbouw zijn en grote voertuigen vóórdat de school begint.

Verkeerswoensdag
110511-veilignaarschool-taart-155x220Het voorgestelde verkeersproject moet kinderen, ouders en bewoners bewust maken van de verkeersdrukte rond de school. Dat moet erin resulteren dat de omgeving rondom school verkeersveiliger wordt. Er zijn plannen voor een flyer-actie en een themadag: 'verkeerswoensdag' met kinderactiviteiten op woensdag 11 mei van 12 tot 18 uur. Er zijn verschillende activiteiten te doen zoals een taartwedstrijd georganiseerd door Cakes in the city met het thema verkeer. RC racing is aanwezig met bestuurbare auto's. Een echt verkeersparcours wordt uitgezet door basisschool de Tangram. Stichting Buurtwerk Alexander is er met zijn jongerenbus en pannakooi. De kinderen kunnen kijken naar een theatershow Frankel doet het verkeer(d). Juffen geven een Zumba workshop en een groot grafitti kunstwerk wordt op de straat door kinderen gemaakt. Ook wordt er een verkeersfilm gemaakt voor en door kinderen, die laat zien welke gevaren kinderen onderweg naar school tegenkomen.

Datum: woensdag 11 mei / Locatie: Brede School Nesselande (kindcluster 2), Marcel Duchampplein / Tijd: van 12.00 tot 17.00 uur

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart