Sidebar

03
wo, mrt

Schoonmaakactie op zaterdag 17 september in en om Zevenhuizerplas

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

110917-beach-clean-upAWARE: 'Aquatic World Awareness, Responsibility and Education' oftewel "neem je verantwoordelijkheid aan en onder water". Zes miljoen ton afval komt ieder jaar in 's werelds oceanen terecht en laten iedere dag een spoor van vernieling achter op het onderwaterleven. Duikers hebben toegang tot de onderwaterwereld; zij kunnen helpen het afval te verzamelen om zo op een positieve manier verandering teweeg te brengen.

Op zaterdag 17 september aanstaande gaan duikers van Lucky Dive Center hun bijdrage leveren rond en in de Zevenhuizerplas (strand Nesselande) te Rotterdam aan een schonere wereld.

Tevens is dit het startschot van de zwerfvuilcampagne van de Roteb, welke letterlijk gegeven zal worden door Suzanne Rojer bestuurslid van de deelgemeente Nesselande.

Speciaal voor deze gelegenheid is er een mobiel theater aanwezig.

Deze actie wordt mede ondersteund door de winkeliersvereniging Nesselande welke voor animatie zorgt en tevens een springkussen oor de jongeren beschikbaar stelt.

Tevens zullen leerlingen van de Brede School zich inzetten door het strand op te ruimen.

Voor een ieder die begaan is met de natuur boven en onderwater is er gelegenheid om gratis aan dit unieke project mee te doen. Deze project Aware dag is een internationale dag waar duikers wat terug doen voor het milieu. Iedereen van jong tot oud en het bezit van een geldig duikbrevet is daarom ook van harte welkom om mee te duiken, ook niet duikers zijn natuurlijk van harte welkom om ons te helpen het strand op te ruimen.

Het duikcentrum zorgt voor de begeleiding, eventuele duikuitrusting (is deze dag gratis te huur) en draagt zorg dat het opgehaalde afval wordt verzameld en afgevoerd. Zo hebben in 2010 wereldwijd zo'n 11.000 duikers en 20.000 niet duikende vrijwilligers op de internationale schoonmaakdag geamenlijk meer dan 252.000 kg afval verwijderd.

Wil je mee duiken op deze dag, schrijf je dan nu in via onze site www.luckydivecenter.nl of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor alle duikende deelnemers is er een certificaat van deelname aan het eind van de dag.

De deelname is voor een ieder gratis.

Met vriendelijke groet,
Project AWARE team Lucky Dive Center Rotterdam

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart