Sidebar

03
wo, mrt

Het badseizoen gaat binnenkort weer van start!

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-deelgemeente-prins-alexander-260x220De lente en zomer zijn in aantocht en dat betekent dat het strand en de boulevard van Nesselande binnenkort weer druk bezocht gaan worden.

Tijdens het badseizoen van 2010 heeft de deelgemeente na een broeierige periode, in de tweede week van juli het alcoholverbod ingesteld en de aanwezigheid van organisaties, zoals politie, stadstoezicht en Roteb, verhoogd.

Al deze maatregelen tezamen zorgden ervoor dat het schoner en rustiger werd in de badplaats, waardoor de overlast voor bewoners, winkeliers en strandbezoekers sterk verminderde.

Tijdens de bewonersavond in oktober 2010, heeft de over grote meerderheid van de aanwezigen zich positief uitgelaten over de veranderingen die waargenomen werden, nadat het dagelijks bestuur van de deelgemeente extra maatregelen had getroffen.

Dit badseizoen wil de deelgemeente weer zorgen voor extra inzet, zodat de sfeer voor bewoners, winkeliers en strandbezoekers goed blijft. Dit houdt o.a. in, dat er ook dit jaar weer een alcoholverbod voor de badplaats wordt ingesteld. Het alcoholverbod geldt van 15 april tot 1 oktober 2011.

De deelgemeente zal wekelijks overleg voeren met alle betrokken organisaties, zodat de extra inzet, bij 23 C of hoger, goed op elkaar afgestemd kan worden.

In de tweede helft van juni organiseert de deelgemeente een bewonersavond om de ervaringen van de bewoners te horen. Indien daar aanleiding toe is, kan na deze avond tussentijdse bijsturing van de maatregelen plaatsvinden. De uitnodiging voor deze avond zal niet meer huis-aan-huis bezorgd worden. Vanaf eind mei wordt de uitnodiging op de website van WONIO en de deelgemeente gepubliceerd. Tevens wordt de uitnodiging in de Nesselanders geplaatst.

Ook dit jaar zijn er weer strandwachten aanwezig in Nesselande. Het onderkomen zal niet meer ter hoogte van de Kretalaan komen te staan, maar op de definitieve locatie op het strand, ter hoogte van de Menorcalaan. De strandwacht is voorzien van toiletten waar strandbezoekers gebruik van kunnen maken. De voorziening wordt in de derde week van april geplaatst.

Wij wensen u een prettige lente en zomer toe.

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart