Sidebar

03
wo, mrt

Grenswijziging Zevenhuizerplas ter inzage

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

111013-grenswijziging-zevenhuizerplasTen behoeve van de ontwikkeling van Nesselande is er op 11 november 1994 een convenant gesloten tussen de gemeente Rotterdam en de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle, nu Zuidplas, betreffende de tijdelijke en definitieve gebiedsoverdracht.

Voor de realisatie van Nesselande en de aanleg van de Zevenhuizerplas is de gemeentegrens in eerste instantie verder teruggelegd dan dat dit in de definitieve situatie nodig is. Dit om de ontwikkeling van Nesselande en de Zevenhuizerplas mogelijk te maken. In het convenant zijn afspraken gemaakt over deze tijdelijke grenswijziging alsook over de definitieve grenswijziging die zou volgen na de realisatie van de bufferzone, lees de Zevenhuizerplas en de woonwijk Nesselande.

Inmiddels is een groot deel van de woonwijk ontwikkeld en liggen de overige ruimtelijke kaders voor de ontwikkeling van Nesselande en de bufferzone vast. Daarmee is het moment aangebroken om het grondgebied van de bufferzone over te dragen van de gemeente Rotterdam aan de gemeente Zuidplas als rechtsopvolger van gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle.

Van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 7 december 2011 ligt het Herindelingsontwerp grenswijziging Zevenhuizerplas Rotterdam Nesselande - Zuidplas ter inzage.

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart