Sidebar

14
ma, juni

Start 12e loopcursus Nesselande op zaterdag 3 september

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

loopgroep NesselandeSportstimulering Prins Alexander start op zaterdag 3 september a.s. met de 12e loopcursus. Deze cursus is voor mannen en vrouwen die, op een verantwoorde manier, met de loopsport kennis willen maken. De cursus wordt gegeven door Cees van Muiden, een ervaren en gediplomeerd atletiektrainer.

Bij de loopcursus voor beginners, een zogenaamde opstapcursus, leert men de juiste looptechniek, loop houding, welke rek- en strekoefeningen, alles over de juiste kleding en schoenen, voeding enz. en hoe het (hard) lopen voorzichtig opgebouwd kan worden. Na 15 zaterdagen trainen kan men 5 km achter elkaar hard lopen. Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat.

De trainingen zijn van 09:00 tot 10:30 uur en er wordt verzameld in:
Brede School Nesselande (De Knoop), Robert van 't Hoffstraat 10-30.

Vervolg trainingen na afloop van de opstap cursus
De deelnemers van de vorige 11 cursussen trainen nu wekelijks in Nesselande onder leiding van Cees van Muiden en andere gecertificeerde trainers. Deze trainingen, voor de meer geoefende lopers/loopsters, zijn op dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagochtend. Alle trainingen vanaf de Brede School Nesselande.

Kledingadvies is een trainingspak en goede loopschoenen. Advies over aanschaf van loopschoenen en sportkleding kan men krijgen bij Cees van Muiden, (06) 52 57 10 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Programma op 3 september 2011
08:45 uur inloop en inschrijving.
Uitleg binnen over alle facetten van de cursus (25 min.)
Praktijk buiten.

De kosten voor de loopcursus bedragen €35,00 per persoon voor de hele cursus (15 weken) inclusief afsluiting met een loopcertificaat.

Voorinschrijven kan bij:
Sport en Recreatie : Daniëlle Everling (Sportstimulering Prins Alexander), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Loopgroep Nesselande : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Men kan ook op de startdag van de cursus inschrijven bij een medewerkster van Sportstimulering in de Brede School Nesselande.

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart