Sidebar

27
wo, jan

Nieuwe atletiekvereniging Trackstars Nesselande

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
logo-trackstarsPer 1 januari 2011 is Nesselande een nieuwe vereniging rijker: atletiekvereniging Trackstars Nesselande. De vereniging Trackstars is ontstaan uit een in 2006 ontstaan initiatief om in Nesselande atletiektraining aan kinderen te gaan verzorgen. Sindsdien wordt er iedere zaterdagmorgen op de parkeerplaats aan de Kretalaan – waar vroeger Albert Heijn was gevestigd – door een aantal vrijwilligers training gegeven aan kinderen van 5 tot 15 jaar. 's Winters zijn de trainingen in de gymnastiekzaal aan de Robert van 't Hoffstraat.

Na vier jaar groeide de behoefte aan een echte atletiekaccommodatie en als vereniging zijn er meer mogelijkheden om deze te realiseren. Gelukkig beschikt Trackstars over een aantal vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken, zitting nemen in het bestuur, een jeugdkamp organiseren of de administratie bijhouden. Maar we zoeken ook mensen die ervaring hebben in contacten met overheidsinstanties, zoals (deel)gemeente en provincie, om wegen te vinden om een eigen accommodatie te krijgen. Daarnaast zijn er meer mensen nodig, om bijvoorbeeld een wedstrijd te helpen organiseren, te jureren tijdens competitiewedstrijden, kinderen te begeleiden naar wedstrijden, feestjes te organiseren etc. Hoewel de vrijwilligers die al jaren meedraaien nog altijd heel enthousiast zijn, zijn het er nu nog te weinig om de taken goed te kunnen verdelen.

Atletiek is een brede sport, het is veel meer dan alleen lopen en springen, daarom is het erg belangrijk dat er een plaats is waar de leden van Trackstars Nesselande met alle aspecten van de atletiek in aanraking kunnen komen. Een braakliggend terrein biedt vele mogelijkheden, maar het is er onmogelijk om hoog te springen, polsstok te oefenen of startblokken neer te zetten, en dan zijn er nog uitdagender onderdelen zoals kogelslingeren of steeple chase.

Het ouderwetse gezegde: "Vele handen maken licht werk" geldt zeker ook voor Trackstars. Hoe meer mensen zich op een of andere manier willen inzetten, hoe minder tijd het iedereen kost en de voldoening die er uit te halen is, blijft gelijk. Een win-win situatie.

Vrijwilligerswerk is lonend in zichzelf. Het is goed om te zien hoeveel iedereen geniet van de training en het jaarlijkse kampweekend, hoe ze enthousiast worden voor wedstrijden en er aan mee gaan doen.

Trackstars Nesselande is ontstaan uit een behoefte in de Nesselandse samenleving, en wil daar graag een vaste plaats in gaan innemen. Dat kan alleen met de hulp van Nesselanders.

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart