Sidebar

24
za, okt

Nesselande krijgt eigen scoutinglocatie in het Oeverpark

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

110408-scouting-nieuwbouw-tekenen-260x220Scouting Dorus Rijkers Nesselande is inmiddels al drie jaar gevestigd in Nesselande. De tijdelijke noodlocatie op het strand kan na de zomer eindelijk afgebroken worden want de eerste paal van een nieuw clubhuis gaat 19 april de grond in.

Afgelopen week tekenden Jan Dirk Hiemstra en Auke Bergsma namens het bestuur het contract met Jan van Laviere van Holabouw. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het realiseren van stalen bedrijfsruimtes en heeft de scouting geholpen bij de plannen voor een betaalbaar en toch ruim clubhuis voor de scouts. De deelgemeente Prins Alexander zal de scouts financieel steunen bij de realisatie van het clubhuis.

Scouting in Nesselande is een groot succes. Op dit moment zijn er 60 leden en de verwachting is dat dit komende jaren verder zal groeien. Is het nu nog erg behelpen in het tijdelijke noodgebouw, straks kunnen de scouts hun hart ophalen want dan beschikken ze over een ruim clubhuis met botenloods, eigen haventje en een stuk bos.

110408-scouting-nieuwbouw-ontwerp-260x220

Deze scoutinglocatie zal gerealiseerd worden in het nieuwe Oeverpark, vlakbij de nieuwe haven 'Port Nesselande'. De scouts (vanaf 5 jaar) zullen hier elk weekend hun activiteiten gaan houden, zowel op het land als op het water! Naarmate de scouts ouder worden krijgen ze meer verantwoordelijkheden en leren ze wat teambuilding en respect is.

Uiteraard is er nog veel hulp nodig voor de realisatie van deze scoutinglocatie. De complete inrichting van het clubhuis en het buitenterrein zal door de scouts zelf uitgevoerd moeten worden. Hiervoor zijn nog veel handjes nodig. Ook is de vereniging nog op zoek naar sponsors! Sinds kort is het ook mogelijk om mee te spelen in de nieuwe vriendenloterij voor Scouting Dorus Rijkers Nesselande (zie website). De scouts rekenen op de hulp van alle Nesselanders voor de realisatie en de instandhouding van deze unieke locatie voor de kinderen en jongeren in Nesselande en omgeving!

Meer informatie over de scouting of de sponsormogelijkheden is te verkrijgen bij Auke Bergsma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart