Sidebar

24
za, okt

Nieuwjaarsduik 2011 zeer geslaagd

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
2011 NieuwjaarsduikRecord aantal deelnemers van de afgelopen 4 edities in ijskoude maar ijsvrije Zevenhuizerplas.

Met een zonnetje erbij en nagenoeg geen wind was het vanmiddag op nieuwjaarsdag goed toeven voor de helden en heldinnen die meededen aan de Nieuwjaarsduik aan de Zevenhuizerplas. Ondanks een buitentemperatuur van 5 graden kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde duik met het recordaantal deelnemer van 193 ! Dankzij een zeer goede warming-up onder leiding van Cees van Muiden, looptrainer van loopgroep Nesselande, waren de deelnemers goed opgewarmd. Door het publiek, dat in grote getale op het evenement was afgekomen, werd er afgeteld.

Na het aftellen rende een enthousiaste menigte in zwembroek, short of bikini en kenmerkende feloranje Unox muts naar het water om vervolgens, na een duik of een paar twijfelachtige passen in het water, weer terug te rennen. De temperatuur van het water bleek 3 graden te zijn en was kouder dan de Noordzee dus kan er gesproken worden van één van de koudste duiken van het land ! Het voordeel dat de plas ijsvrij blijft door de enorme diepte heeft dus ook een nadeel.

De aanwezige EHBO-ers hebben het gelukkig rustig gehad en ook de opgetrommelde duiker Laurens da Costa kon na ruim 20 minuten kou kleumen in het water weer naar het droge. Alle deelnemers konden na hun stoere prestaties en gratis kop erwtensoep halen van de welbekende sponsor, bij Verhage die tevens dienst deed als inschrijfruimte en kleedkamers.

De organisatie onder leiding van Maurits Uipkes van WSV Buurman en Said Youssef van Verhage kunnen terugkijken op een geslaagde Nieuwjaarsduik en een zeer fris begin van het nieuwe jaar. Dankzij een financiële bijdrage van WONIO: de wijkorganisatie in Nesselande die projecten in Nesselande stimuleert en de inzet van talloze vrijwilligers was de Nieuwjaarsduik 2011 een succes !

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart