Sidebar

05
vr, mrt

Hoogspanning door Nesselande

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

hoogspanning-260x220Ze zijn niet te missen als je door Nesselande loopt, de hoogspanningsmasten die in het Rietveldpark staan, en Nesselande o.a. verdelen in Badplaats en Tuinstad. Vanaf het eerste ontwerp van de wijk zijn er vragen gesteld over de mogelijke invloed van deze hoogspanningsleiding op de gezondheid van (toekomstige) bewoners van Nesselande.

Hoewel bij het ontwerp van de huizen en voorzieningen rekening is gehouden met de geldende normen, zijn er ook altijd vragen geweest of de gebruikte metingen en uitgangspunten voldoende veiligheid op zouden leveren.

Na de oplevering van de eerste nieuwe huizen heeft de Stichting Platform Achternesse (SPA) in 2002/2003 hierover diverse vragen gesteld. Na een bijeenkomst met o.a. Gezondheidsraad, KEMA en GGD is de Deelgemeente Prins Alexander tot de conclusie gekomen dat de hoogspanning in Nesselande geen aantoonbaar gezondheidsrisico oplevert.

Toch krijgt het wijkteam Nesselande met regelmaat vragen van verontruste bewoners. Om deze reden heeft het wijkteam besloten om te checken of de huidige situatie nog wel binnen de uitgangspunten blijft. Nagegaan wordt of er sinds 2001 nieuwe onderzoeken of nieuwe normen zijn, waar de wijk en de hoogspanningsleiding aan getoetst zouden moeten worden. Het wijkteam van de deelgemeente zal beide vragen aan Gezondheidsraad/KEMA stellen. Over de nieuwe gegevens zal te zijner tijd naar de bewoners gecommuniceerd worden.


Overzicht van beschikbare informatie op Nesseweb en andere websites

Op Nesseweb is in de afgelopen jaren veel informatie verzameld over hoogspanning. Hieronder vindt u een overzicht van de berichten en documenten over dit onderwerp, gevolgd door een aantal verwijzingen naar andere websites:
  • logo-steunpunt-hoogspanningslijnenSteunpunt Hoogspanningslijnen : www.steunpunthoogspanningslijnen.nl
    • Sinds 1 januari 2011 bestaat het Steunpunt Hoogspanningslijnen niet meer. Vanaf nu kunnen gemeenten hun vragen richten aan het Kennisplatform Elektromagnetische Velden, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Burgers kunnen met vragen terecht bij Postbus 51. De informatie op deze website blijft beschikbaar tot 1 maart 2011.
Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart