Sidebar

02
di, juni

Bedrijventerrein Nesselande - November 2010

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Bedrijvenpark-Nesselande-luchtfoto-25mei2009Er is veel animo voor het nieuwe kleinschalige bedrijvenpark Nesselande. Vooral Rotterdamse bedrijven en bedrijven uit de direct omliggende gemeenten hebben zich in grote getale ingeschreven. Het gunstig gelegen bedrijvenpark maakt van gebruik van een duurzaam restwarmtesysteem en biedt ruimte aan vooral lokale bedrijvigheid en kantoren.

Het park ligt langs de A20, tussen Rotterdam en Gouda in de deelgemeente Prins Alexander. Het bedrijvenpark grenst aan de nieuwe bijzondere woonwijk Nesselande, die grotendeels gereed is. Via het viaduct over de A20 bereiken automobilisten de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. De Hoofdweg leidt via de Capelseweg naar de oprit van de A20 bij Prins Alexander. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer metro en bus op loopafstand en. NS stations Rotterdam Alexander en Nieuwerkerk aan den IJssel op fietsafstand. Het Bedrijvenpark wordt zorgvuldig ingepast met een hoogwaardige overgang tussen het woon- en werkgebied, dankzij een strook met individuele, representatieve kantoorpanden.

Het bedrijvengedeelte krijgt collectief warmte via de restwarmte van de stadsverwarming van de naastgelegen woonwijk Nesselande. Dit systeem betaalt zich terug in een lagere energierekening voor ondernemers. Het concept is ontwikkeld door de gemeente in samenwerking met Eneco Warmte. Ook de hemelwaterafvoer is duurzaam, met een drievoudig gescheiden systeem.

De totale omvang is 15 hectare waarvan circa 10 hectare uitgeefbaar. Merendeel van het terrein is beschikbaar voor reguliere bedrijven tot en met hindercategorie 2. Het terrein is verdeeld in zes bedrijfshoven. Er zijn zes percelen met een goede zichtlocatie voor showroomachtige bebouwing waar 'perifere detailhandel' zich kan vestigen. En verder is er ruimte voor 23 individuele panden – geschikt voor zowel bedrijven en kantoren – per pand maximaal 1.000 m2 bruto vloeroppervlak.

Eind 2010 start de uitgifte.. Als eerste is een kavel openbaar aangeboden voor een bedrijfsverzamelgebouw. Eind van het jaar zal de gemeente de ingeschreven partijen benaderen voor de overige bedrijfskavels. De kavels voor perifere detailhandel en kantoren worden naar verwachting vanaf medio 2011 uitgegeven, na afronding van de bestemmingsplanprocedure.

Het gemeentelijke Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) draagt zorg voor de gebiedsontwikkeling, grondprijsbepaling, uitgifte (onderhandeling en verkoop) van percelen en voor de financiering voor de uitvoering van de inrichtingsplannen voor de buitenruimte. Het Dagelijks Bestuur van de Deelgemeente is het bevoegd gezag voor de vaststelling van o.a. de milieu- en bouwvergunningen, voor het vaststellen van de inrichtingsplannen voor de buitenruimte en de vaststelling van de uitwerkingen van de bestemmingsplannen.

Via het inschrijfformulier op de website (zie www.rotterdam.nl/bedrijfsterreinnesselande en www.rotterdam.nl/kavels_nesselande) kunnen bedrijven hun interesse kenbaar maken. Naast allerlei andere informatie is hier ook is hier een informatieboek te downloaden.

Artist-impression-kantorenstrook-LaanvanMagischRealisme-600x450

Artist impression kantorenstrook Laan van Magisch Realisme

Artist-impression-perifere-detailhandelstrook-LaanvanAvantGarde-600x389

Artist impression perifere detailhandelstrook Laan van Avant Garde

Bedrijvenpark-artist-impression-vanaf-LaanvanMagischRealisme-600x389

Bedrijvenpark artist impression vanaf Laan van Magisch Realisme

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart