Sidebar

19
di, jan

Voortgang bouw kindcluster 2 (december 2009)

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
kc2-artistimpressionNa de kerstvakantie zal de nieuwbouw van de scholen in kindcluster II van de Brede School Nesselande in gebruik worden genomen. Omdat er de komende jaren nog een heleboel gebeurt op en rond dit terrein geven wij hierbij een overzicht van een aantal belangrijke momenten volgens de nu bekende planning.

Op 30 december zal gestart worden met de bouw van kinderopvang BijDeHand en de (106) woningen aan de noordwestkant van het terrein. De kinderopvang wordt naar verwachting opgeleverd in het voorjaar van 2011. De laatste woningen zullen gereed zijn in februari 2012.

Direct daarna kan de aanleg van de buitenruimte eromheen worden afgerond. Hockeyclub OMHC verhuist in augustus 2010 naar dit complex. Zij gaan dan in eerste instantie spelen op het hockeyveld aan de zijde van het Rietveldpark en het veld dat in de toekomst een openbaar veld wordt. Op deze plek ligt nu nog het tijdelijk parkeerterrein, maar dat zal in het komende voorjaar worden weggehaald als het definitieve parkeerterrein (in de noordoosthoek van het terrein) grotendeels klaar is.

De tijdelijke bebouwing van de kinderopvang en de scholen wordt uiterlijk in april 2011 verwijderd zodat daar in de zomer van 2011 het 2e hockeyveld kan worden gerealiseerd. Als dit veld klaar is komt het veld waar OMHC eerst gaat spelen ter beschikking als openbaar veld, waarop verschillende sporten kunnen worden beoefend. Met OMHC is afgesproken dat zij een eerste recht op het gebruik van dit terrein blijven houden op momenten dat zij op hun eigen velden ruimte tekort komen; dat zal vooral op zaterdag het geval zijn. Deze afspraken worden nog duidelijk bekend gemaakt.

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart