Sidebar

12
zo, juli

Waterbassin te Laan van Avant-Garde

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

waterbekken-beschadigddoor: Edwin de Haas

Ene Ed Lighart (bewoner van Nesselande) heeft in maart op Nesseweb een bericht laten zetten, naar aanleiding van de staat van dienst van het waterbassin aan de einde van de Laan van Avant-Garde. Al tijden is het voor mij, en dus niet alleen voor mij alleen een doorn in het oog dat er aan het waterbassin aan de kop van de Laan van Avant-Garde niets gedaan wordt. Ik heb vandaag samen met een buurman een actie gestart om zoveel mogelijk Nesselanders te mobiliseren om richting te deelgemeente een statement te maken.

Onderstaand mailtje heb ik inmiddels naar de Deelgemeente gestuurd. Mijn vraag is of jullie deze tekst zouden willen overnemen en voorzien van je eigen gegevens ook te versturen.

Geachte mevrouw/mijnheer,

Was het al een discussie voor wat betreft de aanleg van de waterbak op de kop van de Laan van AvantGarde, het is nu echt volkomen belachelijk dat er al maandenlang een hek staat rond de volkomen gesloopte "kunstproject" met daaraan bevestigd een projectplan waarin één en ander in de tijd uitgewerkt is. Naar goed gewoonte van de gemeente Rotterdam is deze planning inmiddels volledig achterhaald. Begin oktober zou er gestart worden en tot op heden is er niets gebeurd.

Des te meer reden om jullie er op te wijzen dat dit plan een slecht plan is wat a veel te veel geld kost en b waarop ( bijna) niemand op zit te wachten. Was het de afgelopen periode al niet om aan te zien ( beschadigingen en vervuild water), nu is het echt een armoedige bende.

Dit heeft bij veel bewoners van Nesselande toch wel de nodige irritatie opgeleverd en wij hebben dan ook met een hoop inwoners het plan opgevat om er zelf iets aan te gaan doen. Het plan is om de hekken weg te halen, de bak vervolgens te vullen met zand en aarde en het één en ander vervolgens op te vullen met wat onderhoudsarme planten, struikjes en boompjes. Jullie hebben er dan verder geen omkijken naar en kunnen die centen die dreigen te verdwijnen in de waterbak aan iets "zinsvol" besteden.

Mochten jullie besluiten om ons te willen helpen met de vernieuwde inrichting van de "plantenbak" zijn jullie natuurlijk altijd van harte welkom!!

Met vriendelijke groet,
...

Stuur dit bericht door naar zoveel mogelijk "buren" uit Nesselande. Misschien brengen we met elkaar iets op gang!!

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart