Sidebar

19
di, jan

Te hoge netspanning?

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

wijkbewoners-netspanning-260x220door: John van der Velden

Wij wonen nu 5,5 jaar met veel plezier in Nesselande aan de Cypruslaan. In het laatste jaar hiervan zijn opvallend veel elektrische apparaten stuk gegaan. De TV, aangeschaft in juni 2006, de koelkast, geïnstalleerd in maart 2006 evenals de rest van de keuken, de ventilator en toerenregelaar van de openhaard, diverse lichtdimmers, voeding van een PC, voeding van een laptop, modem, router, alles aangeschaft nadat we hier zijn komen wonen. Spaarlampen hebben ook niet de te verwachten levensduur.

Na meting van de spanning van de huisinstallatie door mij zelf leverde dit een resultaat op van rond de 237 Volt. Navraag bij Stedin leerde mij dat de door mij gemeten waarde binnen de norm viel en zij pas naar dit probleem gaan kijken als er van meerdere bewoners soortgelijke klachten zijn of nadat ik een erkend installateur een meerdaagse meting laat uitvoeren met als resultaat dat de spanning structureel te hoog is.

Graag kom ik in contact met andere bewoners van de wijk die soortgelijke problemen hebben, zodat het misschien mogelijk wordt Stedin als leverancier e.e.a. te laten onderzoeken.

Uw reactie voor John van der Velden kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart