Sidebar

12
zo, juli

Frustatie over waterbak Nesselande

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

waterbekken-beschadigddoor: Paul Keegel & Ruud Warmer

Was het al een discussie voor wat betreft de aanleg van de waterbak op de kop van de Laan van Avant-Garde, het is nu echt volkomen belachelijk dat er al maandenlang een hek staat rond het volkomen gesloopte "kunstproject" met daaraan bevestigd een projectplan waarin één en ander in de tijd uitgewerkt is. Naar goed gewoonte van de gemeente Rotterdam is deze planning inmiddels volledig achterhaald. Begin oktober zou er gestart worden en tot op heden is er niets gebeurd.

We hebben inmiddels onze bezorgdheid en irritatie namens vele bewoners gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zonder enige respons tot dusver overigens. Écht verbaasd zijn we hier natuurlijk niet over gezien de "strakke" planning die onze gemeente hanteert....

Het is natuurlijk vanaf het begin van deze ellende overduidelijk dat dit plan een slecht plan is wat a veel te veel geld kost en b waarop (bijna) niemand zit te wachten. Was het de afgelopen periode al niet om aan te zien (beschadigingen en vervuild water), nu is het echt een armoedige en deplorabele bende. Fijne binnenkomst in onze fraaie wijk!

Dit heeft bij veel bewoners van Nesselande toch wel de nodige irritatie opgeleverd en wij hebben dan ook met een hoop inwoners het plan opgevat om er zelf iets aan te gaan doen. Het plan is om de hekken weg te halen, de bak vervolgens te vullen met zand en aarde en het één en ander vervolgens op te vullen met wat onderhoudsarme planten, struikjes en boompjes. De gemeente heeft er dan verder geen omkijken naar en kunnen die centen die dreigen te verdwijnen in de waterbak aan iets "zinnigers" worden besteed.

Mocht de gemeente besluiten om ons te willen helpen met de vernieuwde inrichting van de "plantenbak" dan zijn zij natuurlijk altijd van harte welkom! Naar goed Rotterdams gebruik; mouwen opstropen en niet lullen maar poetsen!

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart