Sidebar

20
di, okt

Uitreiking cheques bewonersbudgetten

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

091125-bewonersbudget-chequeRobert Krul, voorzitter van de deelgemeente Prins Alexander, reikte tijdens het Vrijwilligerscafé Nesselande op woensdag 25 november een zestal cheques uit aan bewoners: de bewonersbudgetten.

De cheques die samen 25.000 euro waard zijn, gaan naar wijkbewoners die een project hebben opgezet dat de samenhang tussen bewoners bevordert of op een andere manier de wijk ten goede komt. 

De eerste cheque ging naar het plan van Carima Werleman. Zij wil een Caribische Brassband oprichten voor de jeugd uit Nesselande. Een docent en oefenruimte is al geregeld, dus met de cheque erbij kan ze instrumenten aanschaffen en van start gaan.

De tweede cheque gaat naar het plan van mevrouw Willy van Lith. Zij heeft met de kinderen van de Brede School Nesselande bloembollen geplant bij Kindcluster I. Volgend voorjaar zullen de resultaten zichtbaar worden.

Het derde project is van kunstzinnige aard. Architect Albert Jan Dekking wil beeldende kunst toevoegen aan Waterwijk. Er worden beelden geplaatst op verschillende plekken in het water. Ook zal er een stichting worden opgericht die het onderhoud van de beelden garandeert.

Het vierde project is ingediend door Marieke van der Honing en Carin van Haastregt. Zij organiseerden de “Mirakelse KitschKerst” op 12 december in De Kristal.

De vijfde cheque is voor het plan van Ruud van der Zwaan. Hij maakt met zijn buren van ‘Hof der Gezelligheid’ in het zuidelijkste puntje van Nesselande een “Social Sofa”. Dat is een mooi vormgegeven publieke buitenbank die ze gezamenlijk met mozaïek gaan versieren.

De laatste cheque is voor Tanja Sissing. Zij gaat samen met haar buren in Hollands Glorie en het aangrenzende deel van Nessegaarde aan alle lantaarnpalen hanging baskets met kleurrijke planten bevestigen en onderhouden.

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart